Jumătate din top 100 companii din lume sunt în România. Daimler şi Ford au afaceri la noi de peste 1 mld. de euro fiecare

Autor: ProMotor 16 aug. 2018 Știri auto
Jumătate din top 100 companii din lume sunt în România. Daimler şi Ford au afaceri la noi de peste 1 mld. de euro fiecare

Doar cinci grupuri din top 100 mondial au în România afaceri de cel puţin un miliard de euro: Daimler, Carrefour, Ford, Lukoil, Deutsche Telekom, scrie Ziarul Financiar.

Reţeaua de magazine Wal-Mart din SUA este cea mai mare companie din lume după valoarea veniturilor în 2017, cu peste 500 mld. dolari, păstrându-şi poziţia de lider din anul precedent, arată Fortune Global 500.  State Grid şi Sinopec Group îl urmează îndeaproape pe uriaşul Wal-Mart, ambele companii venind din China. Niciuna dintre aceste companii nu este  prezentă pe piaţa locală.

Doar două companii din top zece mondial sunt prezente pe piaţa locală – Toyota Motor (Japonia), Volkswagen (Germania) -, însă niciuna nu are activităţi de producţie în România.

Din top 100 cele mai mari firme din lume realizat de revista americană Fortune aproape jumătate au piaţă de desfacere şi în România, mai exact 47, fie ca entităţi juridice, fie ca branduri aduse de importatori, situaţie întâlnită în special în cazul constructorilor auto.

Grupul german Daimler, situat pe locul 16 în topul mondial, este cel mai mare investitor străin cu prezenţă locală, compania Star Assembly din Sebeş (Alba), controlată de Daimler, aflându-se în 2017 în top zece cele mai mari companii din România după cifra de afaceri.

Top 100 cele mai mari companii din România au împreună afaceri cumulate de 90 mld. dolari, faţă de 13.350 de miliarde de dolari top 100 mondial.

Continuarea pe ZF

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide