Ford Focus RS – prima poză reală

Autor: Oraan Mărculescu 04 iul. 2008 Știri auto

UPDATE 04 iulie:

Primele poze care par a fi oficiale au fost făcute publice de revista germană Autozeitung, doar cu câteva zile înainte de London Motor Show unde va fi prezentat un concept al maşinii. Lansarea oficială a noului Ford Focus RS fiind programată pentru 2009.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE 12 iunie:

Noul Ford Focus RS va fi lansat oficial în 2009, deocamdată fiind testat intensiv pe circuitul german Nurburgring. Şeful echipei de proiectanţi, Jost Capito, declară că "Noul Focus RS va avea muşchii, inima şi savoarea unui RS veritabil", urmând a fi una dintre cele mai accesibile oferte în materie de maşini superperformante. Maşina de serie va fi dezvelită oficial în iulie, la Salonul Auto Londra 2008.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ford Focus RSDeşi imaginile apărute azi pe internet sunt prezentate ca fiind oficiale, o serie de neregularităţi ne duc cu gândul la faptul că sunt opera unui artist amator. Trecând peste faptul că deşi în toate pozele maşina deşi este în mişcare nu are şofer, roţile nu au o imagine naturală de aflare în rotaţie iar verdele folosit este unul prea ţipător pentru o versiune de serie. Chiar şi aşa, autorul se pare că a pastrat în mare detaliile oferite de prima poză prezentată de Ford.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ford ţinteşte cu acest noul model direct spre Golf R32, intenţionând să stabilească preţul acestuia sub modelul echivalent german. Însă spre deosebire de acesta va avea motorul amplasat în faţă şi nu va beneficia de transmisia intregraţă din motive de greutate. Noul Ford Focus va fi al 21-lea RS lansat, serie care a început în 1970 cu Escort RS1600.

Ford Focus RS - Poza oficiala Motorul este păstrat de la actualul Focus ST, însă primeşte cilindri modificaţi, alte supape, un turbo mai mare, un intercooler mărit şi o electronică menită să ridice puterea totală la aproximativ 280 CP. Acceleraţia până la prima sută de km este aşteptată să se efectueze în mai puţin de 6 secunde, graţie şi diferenţialului electronic. Viteza maximă va fi limitată la 250 km/h. Un concept ce va anunţa noul model vom putea vedea în vară la London Motor Show, urmând va versiunea de serie să ajungă la vânzare potrivit celor de la Autocar abia în martie 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide