Oficialii Dacia confirmă SUV-ul!

Autor: Oraan Mărculescu 21 feb. 2008 Știri auto

Conform declaraţiilor obţinute de colegii de la Mediafax, se pare că noul SUV sau crossover Dacia nu va fi bazat neapărat pe platforma actuală a Dacia Logan.

Directorul comercial al Dacia, Jaques Daniel, a declarat miercuri că "Dacia va dezvolta şi va lansa un model SUV până la sfârşitul anului 2009. Platforma Logan nu are tracţiune 4×4, ci 4×2, iar când vorbim despre un SUV ne putem gândi la un vehicul 4×4. De aceea, noul model Dacia va fi dezvoltat pe aceeaşi platformă Logan sau pe una uşor modificată".

Totodată, oficialii au declarat că preţul noului SUV Dacia va fi mai mic cu câteva mii de euro faţă de concurenţi precum Hyundai Tucson sau KIA Sportage, maşini ale căror preţuri pornesc din jurul sumei de 17-18.000 euro (cu toate taxele incluse).

Oficialii Dacia confirmă SUV-ul!Pentru a face faţă acestor concurenţi, SUV-ul Dacia ar trebui, totuşi, să aibă capacităţi de trecere decente, ceea ce, corelat cu ideea unei platforme modificate, ar putea face viabilă adoptarea platformei lui Nissan Qashqai – o maşină cu un gabarit suficient, tracţiune 4×2 sau, opţional, 4×4 şi, mai ales, o gamă de motorizări economice. De fapt, până în acest moment, aceasta este şi opinia a 42% dintre participanţii la sondajul promotor.ro, referitor la modelul care ar putea sta la baza noului SUV Dacia.

Nu este de neglijat nici ideea realizării unui model derivat din breakul Dacia Logan MCV, cu ampatament scurtat şi garda la sol ridicată, pe care ar putea fi adaptat sistemul 4×4 care va echipa Renault Kangoo, însă, în acest caz, se pune întrebarea dacă aceste modificări sunt rentabile în comparaţie cu soluţia utilizării platformei lui Nissan Qashqai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide