Nissan NP300 Pick Up

Autor: Oraan Mărculescu 22 mart. 2008 Prezentări

În luna ianuarie din 2008, vânzările Nissan în Europa arată foarte bine, deci lansarea unui nou model este de bun augur pentru marca japoneză. Atâta doar că nu vorbim de un model familist, ci mai degrabă de unul utilitar: Nissan NP300 Pick Up.

Nissan NP300 Pick Up Noul model va fi fratele mai mic şi mai muncitor al lui Nissan Navara, care, în România, este liderul începutului de an în domeniul maşinilor pick-up. Astfel, Nissan NP300 va avea un preţ mai mic şi pretenţii mai reduse în ce priveşte confortul interior şi lista de dotări, din care nu lipsesc geamurile şi oglinzile electrice, aerul condiţionat sau radio-CD-ul. Opţional se oferă chiar şi sistem de intrare "keyless entry".

Motorul va fi un 2,5 litri turbodiesel, ajustat să corespundă normelor Euro 4. Totuşi, este capabil de 133 CP şi 304 Nm, iar consumul a fost optimizat pentru atingerea unei autonomii de 700 km, destul de bună pentru un astfel de vehicul cu utilizare preponderent utilitară, mai ales că intervalul reviziilor este la 30.000 km, iar perioada de garanţie este de 3 ani sau 100.000 km.

Nissan NP300 Pick Up Caracterul utilitar nu va fi afectat, indicativul 300 referindu-se la masa totală autorizată, de 3 tone. Bena are o lungime maximă de 2,26 metri (pentru varianta cu cabină simplă), iar lăţimea ei are 1,4 metri. Capacitatea de încărcare se cifrează la 1.115 kg, iar masa remorcabilă poate fi de până la 3 tone.

În ce priveşte performanţele off-road, Nissan NP300 dispune de suspensie faţă independentă, iar în spate de o punte heavy-duty, cu arcuri foi. Tracţiunea integrală cu reductor este disponibilă pentru toate cele trei versiuni de caroserie Single Cab, King Cab şi Double Cab, însă va exista şi o versiune economică 4×2, pentru SIngle Cab.

Nissan NP300 Pick Up Unghiurile de atac şi degajare sunt de 31 de grade, iar garda la sol de 230 mm permite abordarea unor vaduri de apă de până la 450 mm adâncime. De asemenea, maşina are un unghi maxim de înclinare de 48 de grade, iar panta maximă care poate fi abordată este de 39 de grade.

Nissan nu ascunde faptul că NP300 este, de fapt, vechiul Pick-Up adus la zi, însă mişcarea va fi apreciată de foarte mulţi clienţi, adepţi ai acestui model pragmatic. În Germania, Nissan NP300 urmează a fi comercializat din luna aprilie, la un preţ de pornire de aproximativ 18.000 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide