VW Lavida – teaser

Autor: Oraan Mărculescu 21 apr. 2008 Știri auto

Volkswagen LavidaDezvoltat în China de Volkswagen împreună cu Shanghai Automotive Industry Cooperation (SAIC), Lavida este un sedan cu patru uși, de dimensiuni medii, apropiate de cele ale unei Skoda Octavia, cu un design care are legătura cu marcă germană doar prin sigla prezentă pe capotă și grila frontală. Nici interiorul nu este departe, fiind complet nou față de ce ne-a obișnuit pănă acum producătorul european. Doar volanul și ceasurile de bord aduc aminte de modele precum Golf, însă oficialii chinezi au declarat că la desenarea interiorului s-a ținut cont de un sondaj printre preferințele clienților locali.

De aceea în standard avem compatibilitate USB și mp3-player, ABS, două airbaguri frontale, aer condiționat și geamuri electrice, tipice unei versiuni Trendline. Pentru Comfortline sau Highline, clientul va fi răsfățat de jante din aliaj de 16 inch, climatizare automată, pachet crom, trapă electrică, scaune din piele, cruise control și senzori de parcare. Lansarea pe piața va avea loc la vară, urmând să fie disponibile două motorizări în patru cilindri cu două variante de transmisie, manuală sau Tiptronic.

Volkswagen-Lavida +++++++++++++++
Prima poză teaser a viitorului VW Lavida a apărut pe internet, înfăţişând un profil de berlină în trei volume, însă este greu de apreciat dacă vorbim de un model bazat pe o platformă de clasă mică (VW Polo) sau una de clasă compactă (VW Golf).

Recent, pe internet a apărut o fotografie de la o întrunire VW, care prezintă planurile de dezvoltare ale Shanghai Volkswagen pe piaţa chineză. VW Lavida este, conform acestor planuri, un automobil de categorie A, situat între Polo şi Santana. Deci este foarte posibil ca VW Lavida să fie bazat pe platforma lui VW Golf IV, pe care încă mai este construită Skoda Octavia Tour – ipoteză susţinută şi de necesitatea unor costuri de producţie coborâte.

De asemenea, chinezii de la goche.sohu.com au realizat câteva schiţe ale viitorului model, care se pare că va prelua liniile de design ale limuzinei VW Phaeton, schiţe foarte apropiate de poza teaser. ZIlele următoare sigur vor apărea mai multe informaţii despre acest model, o dată cu apropierea deschiderii salonului auto chinezesc, care se va desfăşura între 20 şi 28 aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide