Mitsubishi Lancer în Japonia

Autor: Oraan Mărculescu 27 apr. 2007 Știri auto

Variantă domestică a noului Lancer va prelua în Japonia denumirea Galant, utilizată pentru berlinele din categoria superioară. Varianta sportivă, Evolution X, va păstra denumirea Lancer, pedigree-ul câştigat în WRC fiind un puternic argument.

Faţă de concept-car-urile Lancer cu care a defilat până acum Mitsubishi, modelul de serie nu este diferit în ce priveşte detaliile importante, mai ales în partea frontală, care arborează o personalitate puternică. De altfel, "Fortis" se potriveşte foarte bine liniilor sportive ale lui Galant, care în unele privinţe chiar concurează, ca design, cu berlinele Alfa Romeo. Motorizarea pentru piaţa japoneză va consta dintr-un nou propulsor în patru cilindri, de 2,0 litri.

Lancer Evolution X este, practic, a zecea generaţie a modelului utilizat în cele mai multe curse de raliu de pe mapamond, beneficiind de un pachet sportiv de excepţie. Motorul turboalimentat de 2,0 litri, beneficiind de tehnologia MIVEC pentru controlul electronic al distribuţiei, este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte, puterea fiind transmisă pe ambele punţi, prin intermediul sofisticatului sistem de tracţiune integrală S-AWC. Acest model urmează să intre într-o competiţie acerbă cu noul Subaru Impreza STi, ambele având un fun-club numeros.

Principalele pieţe de desfacere pentru noua generaţie sunt, deocamdată, USA şi Japonia, urmând ca de la jumătatea lui 2007, Mitsubishi să încerce revenirea în topuri pe piaţa europeană, vechile generaţii Lancer având vânzări sub aşteptări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide