Salonul Auto Frankfurt 2007, 13-23 sept

Autor: promotor.ro 08 sept. 2007 Saloane auto
Salonul Auto Frankfurt 2007, 13-23 sept

Salonul Auto de la Frankfurt a ajuns la cea de a 62-a ediţie, o ediţie unde accentul va cădea pe ecologie, aşa cum este trendul de câţiva ani încoace. Toţi producătorii şi firmele de tuning aduc ceva nou, salonul auto nemţesc fiind un adevărat barometru al preferinţelor viitorilor clienţi.

ASTON MARTIN
Britanicii sunt foarte activi, urmând a expune fabulosul DBS, precum şi V8 Vantage N400 alături de DB9 LM.

AUDI
Ingolstadt aduce câteva premiere interesante: noua generaţie a lui A4, bomba RS6 Avant, faceliftul limuzinei A8, noul motor de 1,4 litri TFSI pentru A3.

BENTLEY
Marca britanică nu se laudă cu multe noutăţi, doar Continental GT Speed ţine capul de afiş.

BMW
Bavarezii sunt foarte activi pe teren propriu:
– varianta coupe a Seriei 1
– facelifturi pentru Seria 3, Seria 5 şi Seria 6
ineditul X6, deocamdată în formă de concept, căruia i se adaugă o variantă ActiveHybrid

BRABUS
Tunerul german îşi serbează 30 de ani de existenţă în stil mare la Frankfurt: bolidul Bullit, bazat pe C-Class, imensul Widestar, bazat pe GL, dar şi piticul Ultimate 112, bazat pe Smart ForTwo.

BUGATTI
Hypercarul de peste un milion de euro are parte de o ediţie specială, denumită Veyron Pur Sang.

CADILLAC

Una dintre noutăţile pentru Europa este varianta break a lui BLS.

CHEVROLET
Principala noutate a lui Chevrolet Europe va fi faceliftul lui Aveo.

CITROEN
Ca de obicei, francezii ne gratulează cu nişte concepte foarte interesante, C5 Airscape şi C-Cactus.

DACIA
Producătorul român prezintă în premieră noul model pick-up din gama Logan.

DAIHATSU
Japonezul specialist în maşini de categoria ţânţar aduce un concept interesant, OFC-1 Concept.

DODGE
Americanii testează gusturile europenilor cu un model mai cuminte, crossoverul Journey.

FERRARI
Căluţul cabrat va fi reprezentat de varianta racing F430 Scuderia. S-ar putea să vedem şi Dino Concept, care ar prefigura urmaşul celebrului model italian.

FIAT
Cei de la FIat mizează pe sportivitate, prin varianta Grande Punto Abarth, dar şi pe ecologie, datorită micului concept Panda Aria. Nu sunt excluse şi alte surprize bazate pe noul Fiat 500.

FORD
La fel ca şi Citroen, cei de la Ford se bazează mai mult pe concepte: crossoverul Kuga prefigurează un SUV compact, iar Verve Concept ne dă o idee despre viitoarea generaţie a lui Fiesta. Nu va lipsi faceliftul compactei Focus.

HYUNDAI
Principala noutate de serie o reprezintă i-30 CW, un crossover bazat pe compacta i-30. Însă şi la capitolul concepte stau bine, datorită lui i-Blue sau a lui Veloster.

INFINITI
Cei de la Nissan aduc oficial în Europa marca lor de lux, care va fi reprezentată de micul SUV EX35.

JAGUAR
Una dintre cele mai aşteptate premiere ale salonului german este noua berlină britanică, Jaguar XF.

KIA
Coreenii au câteva noutăţi pentru tineri: Pro-c’eed, varianta cu două uşi a compactei c’eed, conceptul Sports Coupe şi faceliftul SUV-ului Sportage.

LAMBORGHINI
Italienii anunţă un hypercar de un milion de euro bazat pe Murcielago, denumit Reventon.

LEXUS
Japonezii aduc arma anti-M3, Lexus IS-F.

MASERATI
Probabil Frankfurtul este locul unde va fi prezentat faceliftul lui Quattroporte. S-ar putea să avem parte şi de varianta decapotabilă a lui GranTurismo.

MAZDA
Cea mai aşteptată noutate a japonezilor este noua generaţie a lui Mazda6. S-ar putea să vedem şi o nouă evoluţie a conceptului Nagare.

MERCEDES-BENZ
Capul de afiş pentru cunoscuta marcă nemţească îl va reprezenta noua familie a Clasei C, nout îţile acesteia fiind varianta break şi vârful de gamă C63 AMG. Inovaţiile tehnologice vor fi reprezentate de tehnologia Bluetec, prezentă pe mai multe modele, dar şi de ineditul motor Diesotto, care va echipa un nou concept, F700. De asemenea, nu va lipsi faceliftul lui SL, roadsterul de lux al mărcii.
Cei de la Mercedes nu au anunţat dacă vor prezenta publicului SUV-ul compact GLK sau hypercarul 300 SLC, cel puţin sub forma unor concepte.

MINI
Centrul de atracţie al standului Mini va fi noua variantă Clubman şi, probabil, un concept de mini-SUV, bazat pe acesta. Nu se ştie dacă Mini Cabrio va avea premiera oficială la Frankfurt.

MITSUBISHI
Europenii vor avea, în sfârşit, ocazia să vadă noua generaţie a lui Lancer, alături de versiunea sportivă EVO X. De asemenea, japonezii ne mai gratulează cu un mic concept, denumit cX Concept.

NISSAN

Japonezii vor aduce Micra facelift, dar şi un concept inedit, Mixim. Din păcate, nimic despre sportivul Skyline GTR.

OPEL
Marea noutate a celor de la Opel ar trebui să fie noua generaţie a lui Vectra, dar se pare că va mai întârzia. Rămân ca noutăţi doar citadina Agila, mica sportivă Corsa GSI, precum şi E-Flex, un concept interesant cu un sistem de propulsie inedit, derivat din Chevrolet Volt.

PAGANI
Ineditul producător vine cu un nou model, construit aproape integral din fibră de carbon, Zonda R urmând a se vinde cu un preţ de la 1,2 milioane de euro.

PEUGEOT
Constructorul francez este foarte dinamic, atât în ce priveşte modelele de serie, cât şi conceptele. Dintre cele din urmă, Flux, realizat de compatriotul nostru Mihai Panaitescu, va atrage cu siguranţă multe aprecieri. Tot foarte interesant se anunţă şi 308 RC Z, bazat pe platforma de succes a compactei 308, din care mai derivă şi 308 SW Prologue. Familia 207 va fi completată de două versiuni ale variantei break SW: sportiva 207 SW RC şi breakul cu look de mini-SUV 207 SW Outdoor.

PORSCHE
Producătorul german prezintă atât o variantă ecologică a SUV-ului său, Cayenne Hybrid, cât şi una gurmandă, denumită GTS. În plus, vor mai fi prezente în stand Cayman S Design Edition 1 şi două versiuni de top ale lui 911: 911 Turbo Cabrio şi 911 GT2.

RENAULT
Familia Laguna va fi în centrul atenţiei la standul francez, berlinei şi breakului alăturându-li-se conceptul Coupe. De asemenea, vor mai apărea breakul de clasă mică Clio Grand Tour şi SUV-ul compact Koleos. Noua generaţie Kangoo este prezentă de asemenea, fiind acompaniată de un concept omonim. Un important punct de atracţie îl va reprezenta Renault Sandero, o versiune hatchback a modelului Logan ce se va comercializa pentru început în America de Sud.

SAAB
Suedezii vor prezenta o versiune specială a lui 9-3, denumită Turbo X.

SEAT
Spaniolii mizează pe look-ul off-road, prin conceptul Tribu, dar şi prin Altea Freetrack.

SKODA
Noutatea standului cehilor este Fabia Estate. Pe baza acesteia Skoda mai prezintă conceptul Fabia Scout Design.

SUBARU
Japonezii aduc în Europa noua generaţie a lui Impreza.

SUZUKI

Principalele atracţii va fi Splash, fratele lui Opel Agila, precum şi conceptul Kizashi.

TOYOTA
La acest salonu european, marele constructor japonez nu se arată prolific, atrăgând atenţia prin conceptul urban iQ Concept.

VOLKSWAGEN

Germanii se mândresc cu noul Tiguan, alături de care vor mai fi expuse o mică armată de modele beneficiind de BlueMotion, precum şi van-ul Caddy Maxi. Nu va lipsi nici un nou concept, urbanul up! Concept. precum şi un Cabrio Concept pe baza lui Polo, realizat de Karmann.

VOLVO
Două modele bazate pe C30 atrag atenţia: C30 Efficiency şi conceptul ReCharge.


În zilele următoare vă vom ţine la curent cu toate noutăţile şi noile informaţii despre aceastea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide