Toyota iQ Concept

Autor: Silviu Draganescu 12 sept. 2007 Concepte auto

Traficul în oraşele europene a devenit tot mai aglomerat, astfel încât necesitatea unui mijloc de transport eficient este tot mai stridentă. Toyota, un constructor cu experienţa locală în acest domeniu, Tokyo fiind considerat una din cele mai aglomerate metropole, prezintă la Frankfurt un concept ce se vrea caracterizat de o inteligenţă nativă. Inteligenţă regăsită în amenajarea spaţiului interior, în materialele şi soluţiile folosite.

Creat la ED2, centrul european de design Toyota, iQ se remarcă prin cele patru locuri oferite, din care unul doar pentru copii, în ciuda dimensiunilor foarte compacte: cu o lungime de 2,98 m este cu aproape jumătate de metru mai scurt decât un Aygo, dar comparabil în înălţime şi lăţime. Miniaturizarea majorităţii componentelor, precum cele de climatizare şi de comandă a acesteia a dus la obţinerea unui spaţiu interior generos. Costul unei asemenea miniaturizări ar putea fi însă prea mare pentru o introducere în viitorul apropiat pe modelele de serie a unor asemenea tehnologii, pentru moment trebuind să ne mulţumim cu stadiul de concept.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide