Echipajele BCR Leasing Rally Team se pregătesc pentru Raliul Clujului 2012

Autor: Oraan Mărculescu 30 iun. 2012 BCR Leasing Rally
Echipajele BCR Leasing Rally Team se pregătesc pentru Raliul Clujului 2012

Transilvania Rally Cluj, cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Raliuri, urmează să se desfăşoare în perioada 21-23 iunie, pe trasee întinzându-se între Cluj Napoca, Huedin şi Lacul Fântânele, în judeţul Cluj.

Lungimea totală a traseului de concurs este 435 km, raliul având programate 10 probe speciale, care însumează 125 de kilometri. Până acum în Raliul Clujului s-au înscris 48 de echipaje, dintre care cele ale BCR Leasing Rally Team speră să facă o figură la fel de bună ca şi până acum.

De reţinut că în clasamentul general, după primele trei etape, BCR Leasing Rally Team este lider, cu 196 de puncte, în timp ce Vali Porcişteanu ocupă prima poziţie a clasamentului la piloţi, cu 60 de puncte. Raliul Clujului, însă, va fi mult mai important pentru Edwin Keleti, care, clujean fiind, doreşte să impresioneze audienţa şi să-şi încânte fanii pe teren propriu.

Startul în Transilavnia Rally Cluj 2012 se va da vineri 22 iunie, cu superspeciala Ursus, desfăşurată în centrul oraşului. Pe lângă faptul că le va oferi spectatorilor un show de zile mari şi adrenalină la maximum, această superspecială urbană are o semnificaţie istorică, dorindu-se un tribut adus istoriei automobilistice a Clujului.

În celebra cursă de pe Feleac din 1938, Hans Stuck a stabilit un record de 2 minute şi 56 secunde pe maşina sa Auto-Union, record care nu a fost doborât niciodată. În anii ’70, Clujul a devenit foarte cunoscut pentru cursele de viteză din centrul oraşului, continuate apoi cu etape de viteză în coastă la Băişoara şi chiar câteva etape din Turul Europei, pentru ca în 1975 să fie puse bazele uneia dintre cele mai cunoscute probe din CNR, Raliul Avram Iancu.

Aşadar, în weekendul 21-23 iunie pasionaţii de motorsport sunt aşteptaţi la Transilvania Rally Cluj, pentru momente fierbinţi, atât la propriu, cât şi la figurat, spectacolul cailor putere fiind promis la cote maxime.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide