Mazda6 – toate informaţiile

Autor: Andrei Nan 13 nov. 2007 Prezentări

Noua Mazda6 este desenată şi construită în spiritul noii psihologii Mazda "Zoom-Zoom", fiind gândită pentru a oferi un alt nivel al legăturii omului cu maşina. După o carieră de cinci ani şi peste 100 de premii din industria auto a precedentei generaţii, Mazda a lansat la Salonul Auto de la Frankfurt o nouă variantă a modelului japonez, mai rafinată şi cu adevărat premium, cu alte cuvinte mai apoape de conceptul "Zoom-Zoom".

Designul noului model este descris de către cei de la Mazda ca fiind unul îndrăzneţ şi sofisticat, lucru foarte bine ilustrat de partea frontală. Forma farurilor, dimesiunea spoilerelor, evazările aripilor, dispunerea blocurilor optice spate, toate aceste elemente dau acel aer impunător al unei maşini cu valenţe sportive. Sportivitate care, deodamdată, nu este foarte bine pusă în evidenţă de oferta propulsoarelor. Deocamdată, cel mai puternic motor are 2,5 litri şi dezvoltă 170 CP, cel mai slab fiind un 1,8 litri cu puterea de 120 CP. Între cele două extreme, Mazda propune clienţilor o motorizare de mijloc de 2,0 litri şi 147 CP, propolsor care poate fi echipat atât cu o cutie automată, cât şi cu una manuală. Pentru cei care apreciază calităţiile motoarelor diesel, în oferta celor de la Mazda există doar un singur propulsor, de 2,0 litri şi o putere de 140 CP.

La interior, maşina dispune de tapiţerie din piele pentru nivelele superioare de echipare, în cele inferioare habitaclul fiind "îmbrăcat" cu materiale de calitate, plăcute la atingere – cel puţin aşa se laudă constructorul. Confortul şi ergonomia sunt două calităţi care ridică standardele din clasa medie de maşini, prin implementarea unui sistem denumit CF-NET (cross functional network). Rolul acestuia este de a permite şoferului să controleze o serie de funcţii ale maşinii direct de pe volan, cum ar fi aerul condiţionat, sistemul de naigaţie, sistemul audio şi computerul de bord, toate informaţiile fiind afişate pe un dispay central.

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, noul model este echipat standard cu şase airbaguri. Pentru a se asigura un grad ridicat şi pentru securitatea activă, Mazda6 este dotată standard cu sistem de control al tracţiunii, ABS şi sistem de asistenţă la frânare. Noua Mazda6 va fi lansată în Europa începând cu luna noiembrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide