Dacia Grand Sandero – primele detalii

Autor: promotor.ro 25 aug. 2009 Concepte auto

VEZI AICI IMAGINILE VIDEO CU DACIA GRAND SANDERO

Masina va fi modificataPrimele fotografii cu Dacia Grand Sandero au făcut lumea să creadă că vorbim de o versiune Dacia Sandero MCV, în timp ce unele zvonuri afirmau că e pur şi simplu un tuning realizat de un student de la facultatea de Autovehicule Rutiere (fotografiile "spion" au fost realizate în service-ul unde au fost realizate primele modificări ale maşinii).

Adevărul este cu totul altul, fiind vorba despre un proiect de anvergură al Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului de la Universitatea din Piteşti, proiect coordonat de conferenţiar doctor inginer Dănuţ Gabriel Marinescu, cadru didactic în catedra Automobile a Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie la disciplina Sisteme Neconvenţionale de Propulsie şi Transport, secţia Autovehicule Rutiere. Totodată, domnul Marinescu este şi directorul executiv al centrului de cercetare, conducând un colectiv de cadre didactice, doctoranzi şi studenţi de la secţia Autovehicule Rutiere.

Motor cu GPL si sistem hibridProiectul Dacia Grand Sandero Hybrid Utility Vehicle a fost finanţat de către Consiliul Naţional al Cercetării ştiinţifice în Învăţământul Superior (CNCSIS) şi a beneficiat de donaţii de componente auto şi echipamente din partea Automobile Dacia Group Renault.

Promotor.ro a realizat un material în exclusivitate cu acest vehicul, aflat în prima etapă de dezvoltare, ulterior maşina urmând să fie echipată cu un sistem de propulsie hibrid original, conceput şi realizat în cadrul laboratorului Sisteme Alternative de Propulsie pentru Automobile – Energii Alternative şi Regenerabile. Părţi ale proiectului au fost deja prezentate în cadrul unor conferinţe internaţionale de prestigiu, cum ar fi:

  • Research Regarding the Development of an Electric Vehicle International Conference on Ecological Vehicles & Renewable Energies, EVER Monaco 2009, March 26-29
  • ECO HUV – ECOlogical Hybrid Utility Vehicle. EVS24 – International Battery, Hybrid and Fuel Cell Electric Vehicle Symposium, Stavanger, Norway, May 13-16, 2009
  • EcoMatic Hybrid System for a  Hybrid Utility Vehicle. 12 th EAEC European Automotive Congress, Bratislava Slovakia June 29- July 1,2009.

În lunile următoare, promotor.ro vă va ţine la curent cu evoluţia proiectului Dacia Grand Sandero Hybrid Utility Vehicle, dar vă vom aduce şi primele informaţii despre un alt proiect inedit al echipei conduse de domnul Dan Marinescu, Dacia Electra.

VEZI AICI IMAGINILE VIDEO CU DACIA GRAND SANDERO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide