Volkswagen Pick-Up

Autor: Cosmin Iordache 04 iun. 2009 Concepte auto

Desfăşurat între 26 septembrie şi 2 octombrie, evenimentul automobilistic de la Hanovra a fost preferat în mod curios Salonului Auto de la Paris pentru prezentarea noului Volkswagen Pick-Up, sub forma unui prototip destinat intervenţiilor salvamarilor. Lungă de 5,18 metri şi cu o benă de 1,55 metri, maşina împrumută elemente de design de la noul Volkswagen Golf 6, imaginile modificate pe calculator apărute până acum dovedindu-se uşor inexacte.

Volkswagen a declarat că platforma tehnică nu are legătura cu nicuna folosită până acum de constructorul german, dar va folosi motorizări TDI. Care sunt acelea, nu au zis. Cu patru uşi şi patru locuri, viitorul pick-up va fi asamblat în Argentina la fabrica Pachebo, urmând să fie exportat în întreaga lumea, chiar şi în Europa, începând cu toamna anului viitor.


Vai, nu scrie TDI pe benaNoul pickup produs de Volkswagen se numeşte Amarok. Vă întrebaţi de unde vine numele? Numele Amarok provine din limba inuiţilor care trăiesc în nordul Canadei şi Groenlanda şi înseamnă lup. Pentru inuiţi, un grup etnic al eschimoşilor, lupul este considerat regele sălbăticiei şi impresionează prin forţă şi robusteţe, prin rezistenţă şi dominanţă. În plus, această denumire este asociată textual cu expresia "iubitor de pietre”, în special în spaţiul vorbitor de limbi romanice – între care se numără şi pieţele principale Brazilia şi Argentina.

Amarok de concepţie complet nouă va fi disponibil ca pickup cu cabină dublă şi tracţiune integrală. Ulterior va fi disponibilă şi versiunea cu o cabină simplă. Una dintre caracteristicile esenţiale, suplimentar faţă de tehnologia modernă, dar robustă, este reprezentată de motoarele economice şi designul actual al mărcii Volkswagen. Conceptul prezentat la IAA oferă o primă impresie asupra acestui model. Propulsia este asigurată de motoare turbodiesel (TDI) cu tehnologie Common-Rail de ultimă generaţie, puternice şi, în acelaşi timp, economice.

Amarok va fi lansat pe piaţă în primăvara anului 2010, pentru început în America de Sud şi Centrală, ulterior fiind disponibil în Rusia şi Europa, precum şi în Africa şi Australia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide