Volkswagen EOS by B&B

Autor: Dan Vache 08 ian. 2009 Tuning auto

VW Eos poate avea 500 CPDacă G-Power se ocupă de BMW pentru a-i conferi puteri monstruoase, B&B face acelaşi lucru pentru Volkswagen – în acest caz, VW Eos beneficiază de un program intensiv de tuning, cu patru stagii de putere.

VW Eos poate ajunge chiar şi până la 500 CP, graţie multiplelor modificări din compartimentul motor: un turbocharger de mari dimensiuni, sisteme de admisie şi de răcire radical modificate, chiulasă şi injectoare revizuite, o pompă de injecţie cu debit mărit. Unitatea centrală are cartografia reprogramată pentru a permite o utilizare cotidiană fără bătăi de cap cu ţinerea în frâu a celor 500 CP.

Viteza maxima este de 308 km/hCare conferă maşinii un sprint 0-100 km/h în doar 4,2 secunde, iar până la 200 km/h sunt necesare 13,5 secunde, viteza maximă cifrându-se la 308 km/h! Bineînţeles, modificările mai cuprind un kit exterior aerodinamic, sistem de frânare cu etrieri cu 8 pistonaşe în faţă şi 6 pistonaşe în spate, jante de 18 sau 19 inch sau suspensii reglabile.

Interesant, cei de la B&B susţin că sistemul catalitic îmbină atât performaţa şi sunetul racing, cât şi o filtrare eficientă a noxelor.

Upgrade-uri de putere cu reţetă turbo sunt disponibile şi pentru motorul pe benzină 1,4 TSI, dar şi pentru dieselul 2,0 TDI – maximul de putere mergând până la 350 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide