Ce ar trebui să faci când un camion plin de butelii de gaz are un accident în faţa ta? VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 16 iul. 2013 Accidente
Ce ar trebui să faci când un camion plin de butelii de gaz are un accident în faţa ta? VIDEO

Un accident dramatic a avut loc pe în Rusia: un camion plin cu cilindri de gaz a intrat în plin într-un autobuz (videoclipul nu este foarte clar pentru a ne da seama cine e de vină, însă viteza cu care venea camionul era clar prea mare), iar cilindrii au început să explodeze unul după altul.

Evenimentul tragic este filmat din mai multe unghiuri, însă este uimitoare reacţia întârziată a majorităţii celor care au fost martori – deşi camionul încărcat cu butelii de aragaz era cuprins de foc, iar cilindrii explodează pe rând, mulţi dintre şoferi încearcă să se strecoare pe contrasens, sau rămân pe loc, privind exploziile. Şi mai de neînţeles este reacţia unui şofer de cisternă (pare a fi petrolieră) aflat la mai puţin de 50 de metri de locul exploziei, care nu iniţiază niciun fel de manevră de marşarier (cu un eventual ghidaj din partea altora). Iată filmul accidentului:

Din fericire nu au existat victime dintre privitori, ba chiar se pare că şi şoferul camionului cu butelii de gaz a reuşit să se salveze. Nu ştim ce s-a întâmplat cu eventualii pasageri din autobuz. Iată cum s-a văzut accidentul de pe contrasens:

Sfatul ProMotor: dacă sunteţi martorii unui accident care implică materiale inflamabile sau explozibile, îndepărtaţi-vă cât mai repede de zona accidentului, nu încercaţi să o depăşiţi sau să rămâneţi în apropiere, căci nu ştiţi niciodată care este raza distrugerilor pe care le pot provoca exploziile. Şi în România au murit oameni nevinovaţi pentru că nu au luat în seamă acest lucru de bun simţ.

Iată şi urmările acestui accident. Ochii mari căscaţi pe drum şi lăsaţi-o mai moale cu viteza, mai ales atunci când căraţi marfă periculoasă!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide