De ce e vital să opreşti cu mare atenţie pe şosea. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 22 mai 2014 Accidente
De ce e vital să opreşti cu mare atenţie pe şosea. VIDEO

Aviz amatorilor: planificaţi-vă dinainte ce trebuie să faceţi în cazul apariţiei unei probleme tehnice – cum ar fi spargerea anvelopelor din cauză că aţi trecut peste un obiect tăios, pentru că dacă tot ce veţi şti să faceţi va fi să vă opriţi brusc pe drum, s-ar putea ca lucrurile să ia o întorsătură tragică.

Cazul de faţă este cât se poate de clar: şoferul care a trecut cu roţile peste o tobă de eşapament căzută pe carosabil s-a speriat probabil din cauza spargerii anvelopelor de pe partea dreaptă a maşinii, sau de zgomotul impactului (e greu de distins din video), şi a hotărât că cel mai sigur e să oprească brusc maşina pentru a evalua pagubele.

Dar n-a făcut asta pe marginea drumului (nu avea unde), şi nici încetinind progresiv, cu avariile puse. Nu, el a pus avariile şi a oprit aproape instantaneu. Prilej pentru o betonieră să… Dar vedeţi şi voi:

Evident, dacă şoferul betonierei ar fi fost, la rândul său, atent la ce se întâmplă în faţa sa, nu ar fi venit atât de tare, mai ales că a văzut toba de eşapament zburând pe maşina din faţă. Sau poate că nu a văzut nimic, pentru că nu era atent…

Concluzia e simplă: dacă aveţi o problemă tehnică, opriţi doar atunci când vă asiguraţi că cei din jur au observat manevra şi că au spaţiu de ocolire! In plus, o clipă de neatenţie poate fi fatală, mai ales dacă conduceţi o maşină cu o inerţie foarte mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide