Este zăpadă şi polei pe drum, ÎNCETINEŞTE, te rugăm! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 02 dec. 2014 Accidente
Este zăpadă şi polei pe drum, ÎNCETINEŞTE, te rugăm! VIDEO

Deşi afară deja a nins în mare parte din ţară, deşi drumurile sunt în cel mai bun caz umede şi în cel mai rău caz acoperite cu o glazură de gheaţă, deşi vizibilitatea este redusă iar anvelopele de iarnă ale celor mai mulţi dintre români sunt mai ales dintre cele ieftine, incapabile să facă faţă cum se cuvine pe asfaltul acoperit de zoaie îngheţate, rămânem sideraţi să vedem cât de mulţi dintre voi se grăbesc.

Fie că e vorba de autostradă, fie că e vorba de şoselele obişnuite, zilele acestea a fost plin de şoferi nerăbdători să ajungă mai repede: la familie, la munte, la cabană, acasă… Depăşiri riscante, oameni care mergeau cu 130-150 km/h pe o autostradă plină de zăpadă şi cu zone de polei pe poduri, oameni care se credeau Schumacher pe virajele din pasurile montane, oameni care veneau în viteză spre trecerile de pietoni din oraş, deşi pe jos era deja o mâzgă îngheţată care punea probleme şi celor mai bune anvelope şi sisteme de frânare…

Omule, oricât de buni te crezi la volan, oricât de puternică îţi e maşina, oricât de mare îţi e scris „4×4” pe caroserie, ţine minte că maşina ta are contact cu solul prin doar 4 palme de cauciuc. Atât şi nimic mai mult. E ca şi cum ar sta pe palmele tale, atâta doar că ele ar fi din cauciuc. La viteze mari, neadaptate zăpezii şi gheţii de pe drum, se produc tragedii. Da, suntem adepţii condusului sportiv, dar şi a celui defensiv. Mai ales în condiţii de iarnă.

Aşa că avem o rugăminte la tine: încetineşte, omule, când e ud sau polei sau zăpadă pe drum. Vei ajunge mai târziu la familie, la munte, la cabană, acasă – poate şi cu 10-15 minute mai târziu. Mai mult nu vei întârzia. Dar dacă nu ţii cont de acest sfat, s-ar putea să păţeşti ca femeia de 25 de ani de mai jos (din Rusia). Care s-a grăbit până a murit. Ce înseamnă 110 km/h? Mai nimic. Ce înseamnă 110 km/h pe un drum cu zăpadă şi gheaţă pe el? Moarte curată.

Ascultă-i cu atenţie ultima respiraţie şi gândeşte-te că erai tu în locul ei. Te-ai mai fi grăbit, ştiind că vei pieri într-un impact catastrofal cu o altă maşină? Da, din fericire, cei din SUV-ul cu care s-a ciocnit au scăpat cu viaţă, iar femeia nu a luat pe altcineva cu ea. 

Dar tu, tu ce vei face? Vei trăi mai încet în iarna asta, sau vei muri mai repede?

Atenţie, video nerecomandat celor mai slabi de înger.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide