Audi Cross Cabriolet Quattro Concept

Autor: Alexandru Banu 14 nov. 2007 Concepte auto

Conceptul cu două uşi şi patru locuri, în lungime de 4,62 metri, combină genele unei decapotabile şi ale unui SUV, rezultatul final fiind un SUV decapotabil. Asemeni maşinilor de teren cu pretenţii, conceptul beneficiază de gardă la sol variabilă prin intermediul suspensiei reglabile electric. Cross Cabriolet Quattro este echipat cu sistemul "Audi drive select", împrumutat de la titrata A4. "Audi drive select" permite alegerea a trei moduri de lucru a propulsorului şi suspensiei, "dynamic", "sport" şi "efficiency".

Propulsia este asigurată de ultima evoluţie în materie de motoare diesel common-rail, un V6 de 3,0 litri care dezvoltă o putere de 240 CP şi un cuplu impresionant de 500 Nm. Propulsorul este capabil să ridice acul vitezometrului de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, iar viteza de top este de240 km/h. Aceste valori sunt realizate în condiţiile unui consum mediu de 7,3 litri/100 km. Unul din motivele realizări unui consum atât de redus este faptul că motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Mai mult decât atât, acest propulsor se laudă şi cu valori mici ale noxelor eliminate, datorită presiunii foarte înalte de lucru a injectoarelor piezo-electrice şi anume 2.000 de bar.

Interiorul este garnisit cu piele albă, iar ergonomia este la ea acasă, toate scaunele fiind prevăzute cu susţinere laterală. Pentru a-şi proteja pasagerii de turbulenţe atunci când maşina este decapotată, Audi Cross Cabriolet Quattro este prevăzut cu guri de ventilaţie pentru fiecare scaun. Ele sunt montate în tetiere creându-se astfel un contra curent. La capitolul Hi-tech, cei de la Audi oferă un sistem propriu de GPS combinat cu acces la hărţile Google Earth, informaţiile fiind furnizate în mod 3D pe un display de rezoluţie mare. Datorită acestui sistem, şoferul nu mai este nevoit să introducă manual adresa la care doreşte să ajungă, ci pur şi simplu dă click pe imagimea oferită de Google Earth.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide