Audi Crosslane Coupe – conceptul care preconizează viitorul Q2

Autor: Iulian Dnistran 27 sept. 2012 Concepte auto

Audi Crosslane Coupe Concept e un plug-in hybrid care combină un motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri TFSI şi două motoare electrice. Puterea combinată a sistemului de propulsie este de 177 de cai putere, în timp ce consumul de combustibil e de doar 1.1 l/100 km.

În modul hibrid, când sunt folosite toate cele trei motoare, sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în 8.6 secunde, iar în modul exclusiv electric, crossover-ul are nevoie de 9.8 secunde pentru a atinge suta.

Viteza maximă este de 182 km/h, în timp ce bateriile litiu-ion de 17.4 kWh dau o autonomie de 86 de kilometri în modul de condus electric.

Spre deosebire de majoritatea vehiculelor hibride, conceptul Crosslane Coupe al celor de la Audi e un hibrid care poate funcţiona în două moduri. Astfel, până la viteze de 55 km/h, propulsia este asigurată de al doilea motor electric, care primeşte curent de la baterie, în timp ce în modul serial, motorul TFSI, împreună cu primul motor electric – care acţionează ca un alternator, generează energie electrică pentru a ajuta, încărca sau substitui bateriile.

În modul full electric, maşina poate atinge viteze de până la 130 km/h. Peste această viteză intră în acţiune şi motorul TFSI.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide