Cherry – concepte chinezeşti

Autor: Oraan Mărculescu 23 apr. 2007 Concepte auto

Primul dintre ele, denumit Shooting Sport Concept, este foarte echilibrat, ba chiar abordează o temă stilistică îndreptată spre europeni, renunţând la carambolurile specifice "chinezăriilor" pe care eram obişnuiţi să le criticăm până acum.

În afara de partea frontală, care arborează un "zâmbet" a la Prius, restul maşinii este format din muchii şi colţuri, care nu fac altceva decât să-i confere dinamism. Am putea chiar să riscăm şi să încadrăm acest model în categoria hot-hatch – dar cu multe rezerve şi doar sub aspect estetic. Nici interiorul nu dezamăgeşte, fiind relativ unitar ca design, în ciuda plasticelor potrivite pentru o jucărie făcută pe vapor. Este, totuşi, o evoluţie faţă de alte concepte de până acum, cu toate că un eventual model de serie nu ar putea face faţă concurenţei din clasa mică europeană.

Pentru al doilea concept, chinezii de la Cherry au apelat la serviciile italianului Bertone şi bine au făcut, deoarece SUV-ul compact realizat de acesta se înscrie într-o linie sobră, plăcută şi care nu are nici o legătură cu fenomenl kitsch. Denumit Tiggo, acest automobil am putea spune că seamănă cu un Opel Zafira adaptat ieşirilor în afara asfaltului, care urmează a fi echipat cu motorizări pe bezină şi diesel, corespunzătoare normelor Euro V.

Prea îndrăzneţe planurile chinezilor? Rămâne de văzut, dar, dat fiind interesul tuturor marilor constructori pentru piaţa chineză, s-ar putea ca în următorul deceniu să asistăm la o "invazie galbenă" în domeniul auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide