Citroen 2CV concept

Autor: Cosmin Iordache 04 aug. 2008 Concepte auto

Citroen 2CV - retrospaţialCitroen 2CV  a jucat rolul de maşina preferată a măicuţelor în comediile franţuzeşti cu Louis de Funes din anii ’60, fiind prezentat ca un model simpatic, polivalent, dar deosebit de robust. Dincolo de apariţiile cinemtografice, 2CV, sau "2 cai putere", daca am traduce şi dezvolta acronimul în română, s-a comercializat în 3.872.583 exemplare între anii 1949  şi 1990.  Deci putem spune că a jucat un rol exponenţial în dezvoltarea automobilismului în Franţa, la fel ca Fiat 500 sau MINI în propriile ţări, şi o revenire în forţă ar fi bine primită de către nostalgiciii din Hexagon.

Unul dintre entuziaşti este designerul francez David Portela, cel care a realizat un studiu de design reprezentând Citroen 2CV în manieră futuristă. În speranţa că  acest concept va aprinde ceva beculeţe în cartierele generale ale mărcii din Paris, Portela se dovedeşte foarte îndrăznet, combinând mimica inconfundabilă a modelului original cu elemente ce par grefate de pe o capsulă spaţială. Pentru a păstra nota futuristă nu putem să concepem decât un sistem de propulsie hibrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide