Citroen Numero 9 Concept – informaţii oficiale

Autor: Laurenţiu Florescu 13 apr. 2012 Concepte auto

Deşi cu toţii ne aşteptam ca noul concept al constructorului francez să se numească DS9, Citroen vrea să păstreze acest nume pentru viitoarea „navă amiral” a gamei DS. Numero 9 arată noua linie de design a gamei DS, ce se va imbogăţi în viitorul apropiat cu înă trei modele, printre care şi un SUV.

Dimensiunile caroseriei de tip shooting-brake încadrează conceptul producătorului francez în clasa mare. Nu se ştie dacă Numero 9 va intra în producţia de serie, dar Citroen susţine că intenţionează să construiască un vârf al gamei DS.

Conceptul producătorului din hexagon este propulsat de un motor turbo pe benzină de 1,6 litri ce dezvoltă 225 CP şi 275 Nm. Pe lângă propulsorul cu combustie internă mai exista un motor electric ce acţionează numai asupra punţii spate rezultând astfel un sistem de tracţiune integrală.

Datorită celor două sisteme de propulsie, Numero 9 are o putere combinată de 295 CP şi ajunge la 100 km/h în doar 5,4 secunde. Energia folosită de motor electric provine de la un set de baterii litiu-ion ce se pot încărca de la o priză casnică în 3,5 ore. Citroen Numero 9 este dotat cu o suspensie hidraulică, caracteristică constructorului francez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide