Conceptul Hyundai HCD-14 Genesis preconizează designul viitoarelor modele Hyundai

Autor: Iulian Dnistran 15 ian. 2013 Concepte auto

Hyundai a prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit 2013 conceptul HCD-14 Genesis, care, potrivit producătorului coreean, preconizează designul viitoarelor modele din segmentul premium ale producătorului. Primul dintre aceste modele ar putea fi următoarea generaţie a sedanului Genesis, care se comercializează în Statele Unite ale Americii.

După ce trecem de numele de maşină de spălat al conceptului, vedem un sedan sportiv cu patru uşi, în proiectarea căruia a fost folosit un limbaj de design „metal lichid”, după cum spun oficialii Hyundai.

O grilă masivă domină partea din faţă a maşinii, care este completată de lumini cu LED-uri în toate cele patru colţuri. Uşile laterale se deschid în sensuri opuse, ceea ce înseamnă că nu există stâlpi laterali, iar jantele de dimensiuni mari au fost construite dintr-o combinaţie de aliaje uşoare şi fibră de carbon.

În interior, consola centrală din lemn laminat nu are nici un buton încorporat şi porneşte de pe bord şi se continuă până între cele două scaune din spate. Butoanele care lipsesc de pe consola centrală au fost înlocuite cu tehnologii care urmăresc privirea şoferului şi gesturile făcute de el. Designerii au ales această soluţie pentru ca şoferul să se poată concentra la drum. Informaţiile sunt afişate prin intermediul unui HUD (head-up display), iar şoferul îşi alege, cu privirea şi cu gesturile mâinilor, funcţia de care are nevoie, fără a-şi lua ochii de la drum.

Şasiul „extrem de rigid” încorporează un sistem de tracţiune pe spate, un propulsor V8 de 5,0 litri pe benzină şi o cutie de viteze automată cu opt trepte. Pentru a porni motorul, şoferul trebuie doar să intre în maşină, iar tehnologia de recunoaştere vizuală îl va identifica şi va porni propulsorul.

Cei de la Hyundai spun că HCD-14 Concept are parte de o suspensie sofisticată care oferă o „aderenţă consistentă”, un sistem de direcţie electronică cu mai multe moduri de funcţionare şi anvelope cu talon mic care oferă „un răspuns excelent la intrarea în viraje”.

Rămâne de văzut, însă, dacă vreuna dintre tehnologiile cu care se laudă Hyundai pe conceptul HCD-14 Genesis vor ajunge pe vreo maşină de serie în viitorul apropiat.

Salonul Auto Detroit 2013 se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie 2013 în Detroit, Michigan, Statele Unite ale Americii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide