Conceptul Kia KX3 prefigurează un nou crossover compact în gama coreenilor

Autor: Iulian Dnistran 20 nov. 2014 Concepte auto

Într-o mare de SUV-uri, SUV-uleţe şi crossovere, iată că producătorul coreean Kia a mai găsit loc pentru încă unul – KX3.

Deocamdată, Kia KX3 e doar un concept, fiind prezentat la Salonul Auto din Guangzhou, China, însă după ce va termina să fie concept o să se transforme într-un crossover compact mai mic decât noul Sorento.

Iar acum te întrebi, probabil, ce o să se întâmple cu modelul Sportage, care există deja şi e mai mic decât Sorento. Păi – cel mai probabil – nimic, fiindcă viitorul crossover compact Kia se va vinde doar pe piaţa din China, unde va fi comercializat de joint venture-ul local denumit Dongfeng Yueda Kia (DYK – da, DYK).

Sub capotă, prototipul KX3 are un motor turbo pe benzină care dezvoltă nu-se-ştie-câţi cai-putere şi care e cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte trepte şi ambreiaj dublu. Puterea e trimisă către toate cele patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală.

Kia nu a publicat nici o fotografie cu interiorul, dar ne-a asigurat că oferă „un nivel înalt de rafinament şi confort”.

Tu ce zici: ai vrea ca producătorul coreean să vândă un astfel de model în România?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide