Conceptul Mini Superleggera Vision prezentat la Villa d’Este 2014

Autor: Adrian Mihălţianu 26 mai 2014 Concepte auto

Britanicii dominau într-o vreme domeniul maşinilor sport puriste, în principal roadstere care mai de care mai performante. Acele vremuri, însă, au apus, iar melancolicii se mai consolează doar cu rarităţi, cum ar fi Morgan.

Foarte greu de (re)găsit reţeta purismului într-o lume atât de evoluată tehnologic

Mini a fost cumpărat de germanii de la BMW, dar asta nu înseamnă că şi-a pierdut caracterul britanic. Dimpotrivă, nemţii au încercat din răsputeri să păstreze un aer cât mai apropiat de original, în ciuda tehnologiei moderne.

Iar acum, cu ocazia evenimentului Villa d’Este, care în fiecare an reuneşte crema designerilor din domeniul auto, Mini ne subjugă cu un concept neaşteptat: un roadster purist, la crearea căruia au contribuit şi cei de la studioul italian Carozzeria Touring Superleggera (care se fac ”vinovaţi” de frapantul Alfa Romeo Disco Volante, de exemplu).

Conceptul este bazat pe noua generaţie Mini, italienii aducând un plus important de rafinament

Nu este clar dacă vorbim doar de un experiment stilistic, conceptul de faţă îmbinând tehnologia modernă şi meşteşugul de altă dată al ”croirii” manuale a elementelor caroseriei. Nu ştim nici despre ce pachet tehnic este vorba, ce motorizări şi ce transmisii are maşina (se pare, totuşi, că vorbim de o soluţie ”totul faţă”, specifică Mini).

Este, însă, destul de probabil ca acest concept să prefigureze viitoarea generaţie Mini Roadster, care se speră că ar putea concura cu mai mult succes viitoarea Mazda MX-5. Din punctul nostru de vedere, acest Mini ar merita să ajungă în producţia de serie, măcar pentru ideea de diversitate.

Melancolicii vor aprecia forma simplistă a acestui volan. Care inspiră exact ce trebuie: dorinţa de a conduce

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide