Conceptul Mitsubishi XR ar putea fi un răspuns pentru Juke

Autor: Oraan Mărculescu 25 nov. 2013 Concepte auto

Cei de la Mitsubishi au arătat la Salonul Auto Tokyo 2013 că sunt pregătiţi pentru viitor, iar conceptul Mitsubishi XR prefigurează un crossover foarte compact, cu o lungime de 4,37 metri şi o alură futuristă. Adică un răspuns destul de clar dat segmentului pe care activează Nissan Juke sau Opel Mokka.

Este uşor de remarcat creionarea unei noi imagini de marcă, exprimând sportivitate şi spirit high-tech. Conceptul XR este practic un crossover-coupe cu 4 locuri şi cu un cockpit demn de filmele SF, dar care ne îndoim că va ajunge aşa pe modelul de serie.

Însă varianta de serie va beneficia de sistemul de propulsie al lui XR: este vorba de o soluţie hibridă plug-in, care combină un mic turbo pe benzină, având trei cilindri, 1,1 litri şi 134 CP, cu un motor electric de 120 kW (circa 163 CP).

În regim strict electric, XR anunţă o autonomie maximă de circa 80 km, iar consumul mediu în regim hibrid se cifrează la 3,5 litri/100 km. Interesant, conceptul beneficiază şi de mini-panouri fotovoltaice integrate în plafon, iar proiectanţii afirmă că bateriile de 14 kWh pot alimenta şi o casă obişnuită pentru o zi.

Deocamdată, nu există informaţii că modelul de serie care va apărea în maximum 3 ani va avea şi tracţiune integrală, însă e clar că Mitsubishi are planuri ambiţioase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide