Conceptul Toyota Yaris Hybrid-R, pregătit pentru Frankfurt

Autor: Iulian Dnistran 04 sept. 2013 Concepte auto

Toyota Yaris Hybrid-R Concept, prototipul despre care am scris pentru prima dată aici, a fost dezvăluit de către japonezii de la Toyota înainte de premiera mondială de la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Prototipul inspirat din maşina de curse Toyota RS030 Hybrid are la bază un Yaris cu trei uşi, însă, în locul unui motor standard, cei de la Toyota Motorsport GmbH (TMG) au montat un propulsor pe benzină de 1,6 litri cu injecţie directă care dezvoltă nu mai puţin de 300 CP – trimişi către puntea din faţă. Ca şi cum nu ar fi de ajuns, roţile din spate au parte, fiecare, de câte un motor electric ce dezvoltă 60 CP. Astfel, maşinuţa de curse are o putere totală de 420 CP şi un sistem inteligent de tracţiune integrală, după cum spune comunicatul oficial.

Curentul electric nu vine de la o baterie, ci de la un condensator electric care, atunci când maşina încetineşte, e încărcat de un al treilea motor electric de 60 CP, amplasat între motorul termic şi cutia de viteze secvenţială cu şase trepte.

Toyota Yaris Hybrid-R Concept poate fi condus în două moduri – unul pentru şosea şi unul pentru circuit. În modul de şosea (road), motoarele electrice de pe puntea din spate pot suplimenta puterea sistemului de propulsie hibrid cu 40 CP vreme de zece secunde. În modul de circuit (track), motoarele electrice din spate pot oferi puterea maximă de 120 CP pentru o perioadă de cinci secunde, pentru accelerări puternice de scurtă durată.

La exterior, prototipul de curse al celor de la Toyota se diferenţiază de un Yaris standard prin spoilerele redesenate, farurile noi, jantele de 18 inci TRD şi tuşele de negru şi albastru.

Toyota Yaris Hybrid-R Concept va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013, iar propulsorul de 1,6 litri pe benzină  – care respectă regulile FIA pentru un motor de curse global (Global Race Engine – GRE) – va fi disponibil pentru echipele de curse private.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide