Giugiaro – concept hibrid la Geneva 2009

Autor: Dan Vache 12 mart. 2009 Concepte auto

Frazer Nash Namir12.03.2009 UPDATE FOTO ŞI INFO

În sfârşit avem detalii oficiale despre conceptul Giugiaro, numit Frazer Nash Namir. În primul rând denumirea Frazer Nash vine de la un constructor ce a activat între anii 1930 şi 1950 şi decurând s-a relansat profilându-se pe construcţia de trenuri de rulare hibride, cel de la Chevrolet Volt este opera lor.

Deci vă aşteptaţi ca Namir să fie un model hibrid, dar nu orice fel de hibrid, ci cel mai rapid concept hibrid creat vreodată. 3.5 secunde îi sunt suficiente lui Frazer Nash Namir să atingă 100 km/h şi după doar 10.4 secunde valoarea înscrisă pe vitezometru va fi de 200 km/h. De asemenea, cei de la Giugiaro spun că au reuşit pe circuitul de la Monza un timp de 1 minut şi 51 de secunde.

Interesant este însă cum acest concept poate face toate aceste lucruri şi anume prin folosirea unui motor rotativ endotermic de 814 cmc şi a patru propulsoare electrice, dezvoltând în total 370 CP. Astfel, Frazer Nash poate călători cu un singur litru 39 de kilometri şi are emisii de dioxid de carbon liliputane de 60 g per kilometru. La toate aceastea se adaugă un design spectaculos Giugiaro, rezultând unul dintre acele modele în preajma căruia nu ai cum să nu zăboveşti la Salonul de la Geneva.

 

02.03.2009: UPDATE FOTO

Giugiaro Namir, hibrid ineditPrimele imagini reale ale noului concept Giugiaro au apărut cu puţin timp înaintea premierei mondiale de la Salonul Auto Geneva 2009.

Se pare că noul concept se va numi Giugiaro Namir şi va beneficia de un sistem de propulsie hibridă inovator, care beneficiază de un motor Wankel şi de motoare electrice în fiecare roată.

Mai multe detalii începând din 3 martie.

20.02.2009: UPDATE FOTO

Studioul de design Ital Design Giugiaro a dat publicităţii prima schiţă a conceptului care va apărea la salonul eleveţian. Denumit Frazer Nash, conceptul are un design futurist şi va fi capabil de 300 km/h viteză maximă – ceea ce, aşa cum a declarat Fabrizzio Giugiaro, face din acest concept cel mai rapid model hibrid la ora actuală.

Motorizarea hibridă se laudă şi în ce priveşte caracterul ecologic: doar 50 g/km emisii CO2.

19.02.2009:

Deocamdată, Giugiaro nu oferă nici o imagine cu noul său concept de la Geneva 2009, ţinându-i în priză pe fanii casei de design italiene.

Până la apariţia primelor informaţii oficiale, puteţi urmări un video cu rezumatul creaţiilor din ultimii 40 de ani de existenţă ai studioului de design Giugiaro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide