Honda AC-X Concept la Salonul Auto Tokyo 2011

Autor: Oraan Mărculescu 10 nov. 2011 Concepte auto

Conform oficialilor japonezi, conceptul Honda AC-X prefigurează o nouă generaţie de maşini hibride plug-in. Prin urmare, nu vorbim de o o evoluţie a conceptului Honda FCX Clarity, care va apărea în serie ca maşină cu propulsie fuel cell cu hidrogen.

Honda AC-X Concept are un stil exterior high-tech

Este posibil, deşi acest lucru nu a fost confirmat, ca Honda AC-X să prefigureze urmaşul lui Honda Insight, conceptul având dimensiuni plasate între Civic şi Accord şi oferind cinci locuri spaţioase. AC-X se bazează pe o bună aerodinamică (de apreciat ideea panourilor de plexiglas de pe jante), dar şi pe un stil electrizant, muchiile laterale fiind dotate şi cu LED-uri cu lumină albastră, de mare efect.

Interiorul aminteşte de serialul Star Trek prin amenajarea futuristă a comenzilor şi displayurilor, principalul lucru care atrage atenţia fiind înlocuirea volanului cu două manşe. Alte informaţii nu au fost date încă publicităţii, dar e destul de clar că inginerii Honda au apelat la cele mai noi sisteme de comunicare la bordul maşinii.

Interiorul lui Honda AC-X Concept este de-a dreptul futurist, volanul fiind inlocuit de o mansa

Din punct de vedere tehnic, vorbim de o maşină hibridă plug-in (bateriile pot fi încărcate şi de la o sursă externă de curent electric), care combină un motor electric şi un motor pe benzină, de 1,6 litri. Autonomia maximă pe care o promite Honda AC-X se cifrează la 620 de mile (aproape 1.000 km), ceea ce corespunde unui consum mediu de numai 2,35 litri/100 km.

Din păcate, cei de la Honda nu ne dau şi o valoare pentru autonomia în regim strict electric, dar inginerii ne spun că maşina oferă două moduri de conducere: „engine drive mode”, în care sistemul hibrid privilegiază performanţele, respectiv „automatic drive mode” pentru un condus relaxat.

Honda AC-X promite o autonomie maxima de 1.000 km

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide