Mai aproape de serie: BMW Active Tourer Outdoor Concept la Frankfurt 2013

Autor: Oraan Mărculescu 12 iul. 2013 Concepte auto

Prima oară, BMW Active Tourer a fost prezentat publicului acum un an, la Salonul Auto Paris 2012, conceptul bavarezilor anunţând un iminent model de serie în stil monovolum, o adevărată premieră pentru fabricantul german.

Acum, probabil pentru a-i obişnui pe detractori cu ideea unui BMW familist, bavarezii revin la Frankfurt 2013 cu o evoluţie a acestui concept, care se caracterizează prin adăugarea numelui Outdoor şi dotarea cu nişte sisteme ingenioase destinate transportului bicicletelor.

Este vorba despre un braţ pe care se pot monta două cadre de biciclete, roţile din faţă ale acestora putând fi plasate în partea cealaltă a portbagajului. Braţul poate culisa, iar suportul pe care sunt montate bicicletele se poate roti, pentru ca acestea să fie desfăcute cât mai uşor.

În plus, sub podea există un spaţiu special amenajat, în care se pot depozita scule sau chiar şi elemente ale bicicletelor, cum ar fi şeile. Mai mult, capacul acestui spaţiu de depozitare poate fi folosit ca şezut de către biciclişti.

În rest, maşina păstrează acelaşi aspect ca al conceptului precedent, aspect care, cu siguranţă, va fi schimbat extrem de puţin în cazul modelului de serie, care ar trebui să fie lansat anul următor.

Şi sistemul de propulsie rămâne acelaşi: o soluţie hibridă, formată dintr-un motor pe benzină sub capota faţă, având 1,5 litri, injecţie directă, distribuţie variabilă VALVETRONIC şi sistem turbo Twin Scroll, respectiv un motor electric, acesta punând în mişcare roţile spate.

Puterea totală a sistemului ajunge la 190 CP, iar demarajul 0-100 km/h se realizează în doar 8 secunde. Maşina poate circula în regim strict electric maximum 30 km, ceea ce duce şi la un consum mediu, conform NEDC, de numai 2,5 litri/100 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide