Maserati Kubang Concept – prefigurează rivalul direct al lui Cayenne

Autor: Andrei Nan 20 sept. 2011 Concepte auto

SUV-urile de lux sunt un domeniu foarte profitabil, deci era normal ca producătorii cu pretenţii să intre în acest domeniu. După ce Porsche Cayenne a devenit un adevărat simbol pentru SUV-urile sportive şi scumpe, toată lumea aştepta aceeaşi mişcare de la Ferrari.

Totuşi, pentu că un SUV Ferrari încă este privit ca un adevărat sacrilegiu, italienii s-au gândit să apeleze la „sora mai mică” Maserati. Aşa încât, la Salonul Auto Frankfurt 2011, italienii ne prezintă conceptul Maserati Kubang, care prefigurează destul de fidel, am spune, viitorul SUV de lux Maserati.

Maserati Kubang prefigureaza un SUV de lux, bazat pe Jeep Grand Cherokee

Nu este pentru prima oară când auzim denumirea Kubang: în 2003, Maserati a mai avut o tentativă, printr-un concept de SUV cu acelaşi nume, care, însă, nu a primit undă verde. Acum, însă, după ce Fiat a preluat controlul Chrysler, Maserati Kubang devine o certitudine, deoarece utilizează platforma tehnică a cunoscutului Jeep Grand Cherokee.

Este destul de greu să te gândeşti la transpunerea stilului reuşit al limuzinei Quattroporte sau a modelelor sport GranTurismo, respectiv GranCabrio în partitură SUV – însă iată că italienii putem spune că au reuşit. Maserati Kubang are o parte frontală plină de forţă şi sportivitate, imensa grilă frontală fiind o carte de vizită suficientă pentru imaginea de marcă.

Maserati Kubang urmeaza sa fie un rival direct pentru Porsche Cayenne

Profilul maşinii este dinamic, suprafaţa vitrată fiind divizată în trei segmente, al treilea geam lateral având o formă care aminteşte de limuzina Quttroruote. Stopurile şi decuparea hayonului nu sunt chiar originale, amintind întrucâtva de Audi Q7, dar, per ansamblu, Maserati Kubang păstrează ADN-ul de design al casei italiene.

Deocamdată, italienii nu ne oferă informaţii referitor la tehnologie şi dotări interioare, dar în foarte scurt timp vom afla şi aceste lucruri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide