Mitsubishi ne face foarte curioşi cu un concept de pick-up diesel-hybrid: GR-HEV

Autor: Oraan Mărculescu 14 feb. 2013 Concepte auto
Mitsubishi ne face foarte curioşi cu un concept de pick-up diesel-hybrid: GR-HEV

Credeam că Mitsubishi a intrat într-un con de umbră pe plan european, mai ales după ultima ”noutate”: schimbarea numelui citadinei care înlocuieşte Colt-ul, din Mirage în Space Star.

Iată, însă, că la Geneva 2013 urmează să vedem lucruri mult mai interesante. Cum ar fi noul concept Mitsubishi GR-HEV, pe care japonezii îl numesc ”sport utility hybrid truck”. Adică vom vedea conceptul unui pick-up life-style, cu tehnologie hibridă.

Importanţa lui GR-HEV este cu atât mai mare cu cât ne va da o idee despre urmaşul actualului Mitsubishi L200 – care, în 2007, când a fost lansat, a marcat puternic domeniul pick-up-urilor prin stilul neconvenţional şi care se depărta în mod clar de la designul de utilitară.

Deşi acum avem parte doar de o imagine-teaser a noului concept, se poate observa că vorbim de un stil sofisticat, cu un design elegant şi sportiv al părţii laterale, precum şi o integrare dinamică a liniei benei în designul general. Suficient cât să ne facă foarte curioşi să vedem noul concept.

În ce priveşte sistemul de propulsie, este vorba despre asocierea unui motor diesel cu nişte motoare electrice, soluţie pe care inginerii japonezi o consideră ideală pentru o maşină având caracter utilitar. În plus, GR-HEV are tracţiune integrală permanentă, dar şi o evoluţie a sistemului All-Wheel Drive Control (cu diferenţial central activ), cunoscut de pe Lancer EVO.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide