Nissan Extrem: conceptul japonezilor pentru o „maşină de raliu urbană”

Autor: Iulian Dnistran 23 oct. 2012 Concepte auto

Nissan Extrem e primul concept al companiei japoneze dezvoltat special pentru piaţa braziliană, iar motivul pentru această mişcare e reprezentat de creşterea vânzărilor producătorului japonez pe teritoriul Braziliei.

Construit pe aceeaşi platformă ca modelul Micra, Nissan Extrem Concept e un crossover cu două uşi şi patru locuri, care, dacă ar intra în producţia de serie, ar fi poziţionat sub modelul Juke. Însă acest concept nu va vedea lumina de la capătul tunelului, după cum au spus chiar oficialii companiei: „Extrem e doar un concept, fără nici un plan imediat de producţie”.

La exterior, crossover-ul a împrumutat linii de design de la foarte multe modele din gama Nissan – de la grila radiatorului asemănătoare cu cea a GT-R-ului şi până la faruri şi linia acoperişului, ale căror tuşe au fost împrumutate de la coupe-ul 370Z.

Sub capota maşinii se află un motor pe benzină de 1,6 litri cu turbocompresor, care transmite puterea fie către toate cele patru roţi, fie doar către roţile din faţă.

„Noi îi spunem >”, a declarat Robert Bauer, managerul senior de design al proiectului. „Noi îl vedem ca o maşină de raliu urbană, un luptător mic şi rezistent de stradă, care poate face faţă junglei urbane cu agilitate şi încredere”, a mai spus Bauer despre conceptul Extrem, prezentat la Salonul Auto Sao Paulo 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide