Opel Astra OPC Extreme, pregătit pentru Geneva. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 26 feb. 2014 Concepte auto

Opel Astra OPC Extreme e numele modelului ce va fi produs în serie limitată pe care constructorul german cu sediul în Rüsselsheim îl va prezenta la Salonul Auto Geneva 2014. Prefigurat de conceptul Astra OPC Extreme derivat din versiunea de curse Astra OPC Cup, modelul este cel mai rapid Astra construit vreodată pentru circulaţia pe drumurile publice.

Arată ca şi cum ar vrea să mănânce asfalt la mic-dejun

Pentru asta, inginerii Opel au apelat la două soluţii. Prima constă în reducerea greutăţii cu 100 de kg faţă de un Opel Astra OPC standard, cu ajutorul unui transplant serios de fibră de carbon. Ca să vă faceţi o idee, jantele de pe Astra OPC Extreme sunt realizate din fibră de carbon şi cântăresc cu 20 de kg mai puţin decât cele din aluminiu.

B-E-S-T-I-E.

A doua soluţie ţine de ce se află sub capotă. Astra OPC Extreme a fost dezvoltat pe Nurburgring Nordschleife şi este propulsat de un motor turbo de 2 litri pe benzină ce livrează peste 300 CP. Toată această putere este ţinută în frâu cu ajutorul sistemului de frânare Brembo cu etriere cu şase pistonaşe.

Intră cine vrea, iese (viu) cine poate.

La interior, Astra OPC Extreme primeşte scaune sport Recaro cu centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte de la Schroth. Mâinile şoferului sunt îngrijite de volanul ranforsat cu fibră de carbon şi acoperit cu velur.

Cuvintele despre exterior sunt de prisos, aşa că vă lăsăm în compania galeriei foto pentru mai multe impresii, asta până aşteptăm restul de detalii ce vor fi dezvăluite la Salonul Auto de la Geneva 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide