Pininfarina Sergio Concept, tributul adus regretatului designer

Autor: Andrei Nan 06 mart. 2013 Concepte auto

Designerul Sergio Pininfarina a avut o strânsă legătură cu Ferrari, pentru care a realizat numeroase concepte, dar a şi influenţat decisiv designul unor modele cunoscute ale constructorului italian de maşini sport.

Casa de design Pininfarina rămâne o referinţă în domeniu, iar la Salonul Auto Geneva 2013 suntem gratulaţi cu un model conceput ca un tribut adus regretatului designer, dispărut anul trecut, al cărui nume, de altfel, îl şi poartă: Pininfarina Sergio.

La baza acestei maşini realizate în stil barchetta stă sportiva Ferrari 458 Spyder, însă caroseria este complet schimbată. ”Barchetta” înseamnă că maşina nu are parbriz, ceea ce îi dă un aspect purist. Iar dacă luăm în calcul arcul de securitate original, din spatele scaunelor, Pininfarina Sergio oferă o imagine aproape bizară.

Fluiditatea liniilor se combină armonios cu suprafeţele vopsite diferit, aşa încât efectul de sculptură viscerală este garantat. Interesantă şi ideea semi-portierelor cu deschidere în sus, care accentuează minimalismul ansamblului.

Din punct de vedere tehnic, faţă de 458 Spyder conceptul de faţă este mai uşor cu 150 kg, pe de o parte datorită folosirii componentelor din fibră de carbon, pe de altă parte datorită aerodinamicii îndelung studiate. Astfel că demarajul 0-100 km/h ni se promite de circa 3,4 secunde, nefiind exclus ca, în viitor, Sergio să fie produs într-o cadenţă foarte redusă. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide