Prototipul BMW Concept5 X5 eDrive vine la pachet cu un sistem plug-in hybrid

Autor: Adrian Mihălţianu 22 aug. 2013 Concepte auto

BMW va prezenta la Salonul Auto Frankfurt 2013 un prototip denumit Concept5 X5 eDrive, care oferă un sistem de propulsie hibridă plug-in. În cadrul salonului auto german, SUV-ul hibrid va sta alături de versiunile de serie ale modelelor BMW i3 şi BMW i8.

Potrivit informaţiilor oferite de germani, conceptul X5 plug-in hybrid foloseşte un sistem de propulsie care combină un motor cu patru cilindri twin-turbo cu un motor electric ce dezvoltă 70 kW şi este alimentat de la un set de baterii litiu-ion amplasate sub podeaua portbagajului. Deocamdată, BMW nu a precizat cilindreea motorului cu ardere internă, puterea acestuia sau dacă va fi diesel sau pe benzină.

În schimb, au spus că sprintul de la zero până la 100 km/h durează mai puţin de şapte secunde, iar consumul mediu teoretic este de 3,8 l/100 km, în timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt de 90 g/km.

Sistemul de propulsie hibridă oferă trei moduri de funcţionare: hibrid – când ambele motoare funcţionează în tandem pentru a oferi un echilibru între sportivitate şi eficienţă, modul pur electric – când maşina se foloseşte doar de motorul electric pentru a se deplasa (autonomia maximă în acest caz este de 30 km) şi modul Safe Battery – când maşina încearcă să păstreze nivelul de încărcare al bateriilor.

Cât despre design, BMW Concept5 X5 eDrive a primit câteva accente de culoare albastră la exterior, un set de bare longitudinale pe acoperiş şi jante de 21 de inci.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide