Skoda Rapid Sport Concept se vrea un fel de GTI familist la Worthersee 2013

Autor: Iulian Dnistran 27 mai 2013 Concepte auto

Vedeta incontestabilă de la Worthersee 2013 este conceptul VW Golf GTI Design Vision, căruia i s-au mai alăturat Seat Leon Cup Racer sau Audi TT Ultra Quattro. Dar şi Skoda a reuşit să atragă suficient de multe priviri datorită conceptului Skoda Rapid Sport.

Inginerii germani au reuşit să schimbe destul de mult look-ul berlinei familiste Rapid printr-un pachet estetic reuşit, care-i conferă berlinei un aer mult mai agresiv şi o individualitate mai accentuată.

În realitate, Skoda Rapid Sport Concept arată chiar mai sportiv decât în randările apărute nu de mult pe net: jantele cu design racing au 19 inci, fiind puse în evidenţă atât de garda la sol mai coborâtă, cât şi de aripile mai evazate, iar maşina e vopsită în roşu şi gri, jantele fiind finisate diferit pe dreapta şi pe stânga.

Spoilerul frontal arată şi el mai agresiv, atât datorită unui splitter în partea inferioară, cât şi graţie unui model interesant în fanta inferioară, în timp ce ornamentele cromate au fost înlocuite cu unele negre. Şi capota a fost redesenată, integrând două fante pentru aerisirea compartimentului motor.

În spate, Skoda Rapid Sport Concept beneficiază de un difuzor amplu, care integrează două evacuări rectangulare, iar pe capota hayonului a fost plasat un mic eleron negru, care completează stopurile gândite în alb şi negru.

În rest, pachetul tehnic al maşinii nu a fost modificat, deci ne putem aştepta ca, în viitorul apropiat, producătorul ceh să ofere pentru modelul Rapid un kit estetic cu detalii inspirate din acest concept Rapid Sport. Sau, cine ştie, poate că acest concept e pur şi simplu un preview al unei viitoare versiuni de top Rapid RS, ce credeţi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide