Studiu de design creat de şase studenţi: Mercedes-Benz SL Shooting Brake

Autor: Iulian Dnistran 17 iun. 2013 Concepte auto

Interesul designerilor pentru modelele shooting brake pare a fi în creştere. O dovedesc concepte precum Mercedes-Benz E-Class Coupe şi Aston Martin Jet 2+2. Iar acum e timpul pentru un nou studiu de design care a avut ca scop transformarea unui coupe într-un coupe shooting brake.

Denumit Coupetorino 2013, conceptul care are la bază un Mercedes-Benz SL a fost creat de şase studenţi de la Instituto di Arte Applicata e Design (IAAD) din Torino, Italia, în colaborare cu studioul de design Studiotorino.

Bruno Arena, Michele Bavaro, Riccardo Luigi Cascone, Stefano Manini, Dario Pellegrino şi Cristiano Zanot şi-au propus să transforme un SL normal într-un coupe exclusivist, cu ajutorul lui Steffen Koehl de la departamentul Global Advance Design al Mercedes-Benz.

Reprezentantul companiei germane a predat trei cursuri şi a ţinut constant legătura cu cei şase studenţi prin email.

Rezultatul este o machetă la scara 1:4, care a fost prezentată la centrul de design Mercedes-Benz din Como în 27 mai 2013.

Studiul Coupetorino 2013 se vrea un succesor pentru conceptul Coupetorino 2008, care a fost creat în anul 2008 tot de studenţi de la IAAD în colaborare cu Studiotorino şi Mercedes-Benz.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide