Subaru WRX Concept prefigurează un sedan sportiv inspirat de vechiul Impreza WRX STi

Autor: Dan Vache 28 mart. 2013 Concepte auto

Schimbarea de macaz pe care a făcut-o Subaru cu Impreza (trecerea de la stilul sedan la cel hatchback) nu a fost privită cu ochi prea buni de fanii versiunii sportive Impreza WRX STi, chiar dacă noul model a dovedit reale calităţi sportive.

Notorietatea sedanului care a alergat în raliuri este mult prea mare, aşa încât se pare că japonezii au hotărât să revină la reţeta care s-a dovedit de succes, acum testându-ne interesul cu acest Subaru WRX Concept.

Cei care se aşteaptă să vorbim de o versiune ”tunată” a actualului Subaru Impreza Sedan (care nu se comercializează la noi), se înşeală. Noul concept arată altfel, fiind clar gândită de la început ca o maşină racing, chiar dacă are patru uşi şi portbagaj.

Deocamdată, doar imagini şi nici o altă informaţie din partea oficialilor. Zvonurile, însă, sunt destule. Unul dintre ele sugerează că platforma tehnică este cea a coupe-ului Subaru BRZ (fratele lui Toyota GT86), ceea ce ar fi foarte logic şi ar însemna că trebuie să ne aşteptăm la un comportament dinamic exemplar.

Apoi, se vehiculează faptul că sub capotă vom regăsi un motor boxer în patru cilindri, cu turbo, cu o putere în jurul valorii de 300 CP, care va fi transmisă tuturor celor patru roţi, aşa cum ne aşteptăm.

Deocamdată, obiectivul japonezilor e unul singur: să testeze reacţia publicului. Aşa încât, ce părere aveţi:

AŢI VREA SĂ FIE CONSTRUIT ÎN SERIE SUBARU WRX CONCEPT?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide