Troller TR-X Concept, propunerea Ford pentru un offroader sud-american

Autor: Oraan Mărculescu 30 oct. 2012 Concepte auto

La Salonul Auto de la Sao Paolo se poate spune că au făcut furori conceptele Renault DCross (bazat pe Duster) şi Volkswagen Taigun (care prefigurează un crossover de clasă mică VW). Dar acestea nu au fost singurele concepte interesante.

Şi Ford a venit cu o propunere de concept offroad – atâta doar că modelul expus nu era ornat cu sigla ovalului albastru, deoarece vorbim de o marcă sud-americană achiziţionată în 2007 de concernul american. Iar conceptul se numeşte Troller TR-X.

Trecând peste glumele inerente pe care denumirea mărcii le va isca, putem spune că Troller TR-X este o propunere nu doar îndrăzneaţă, ci şi foarte pertinentă. Mai mult, pare foarte clar pe cine vizează acest TR-X: nici mai mult nici mai puţin decât celebrul deja Jeep Wrangler.

Practic, vorbim de o maşină offroad cu un aspect deopotrivă agresiv, cât şi tineresc. Proporţiile sunt echilibrate, iar detaliile vor face deliciul amatorilor de offroad, începând cu roţile mud-terrain semnate BF Goodrich, troliul şi snorkelul frumos integrat în montant şi terminând cu designul aripilor evazate, al pragurilor şi al părţii din spate, dominată de roata de rezervă.

În funcţie de feedback-ul publicului de la salonul auto sud-american, cei de la Ford ar putea da undă verde producţiei unui model de serie care să preia mare parte din caracteristicile conceptului Troller TR-X.

Interesant, Troller TR-X apelează la o nişă pe care o regăsim şi la noi, în Europa – cel mai la îndemână exemplu este transformarea lui Duster într-un atractiv Travec Tecdrah, cu un aspect mult mai potrivit pentru fanii offroadului autentic.

Vouă cum vi se pare conceptul sud-american:

CREDEŢI CĂ AR TREBUI SĂ FIE CONSTRUIT ÎN PRODUCŢIE DE SERIE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide