Volkswagen CrossBlue Coupe – toate informaţiile cu rivalul lui BMW X6

Autor: Iulian Dnistran 22 apr. 2013 Concepte auto

Volkswagen CrossBlue Concept, prototipul despre care am scris pentru prima dată aici, a fost dezvăluit oficial la Salonul Auto Shanghai 2013, iar germanii au publicat un set de imagini oficiale şi au dat câteva detalii tehnice.

Contrar zvonurilor care spuneau că acest concept ar prefigura înlocuitorul pentru actualul crossover Tiguan, dimensiunile oficiale date de Volkswagen spun că prototipul CrossBlue Coupe ar putea deveni mai degrabă un rival pentru BMW X6.

Lungimea conceptului Volkswagen este de 4,89 m (4,87 m la X6), lăţimea e de 2,01 m (1,98 m la X6), iar înălţimea este de 1,68 m (1,68 m la X6).

Deocamdată, însă, nu se ştie dacă şi când CrossBlue Coupe Concept va intra în producţie. În schimb, ştim că maşina germanilor are la bază platforma modulară MQB, aceeaşi pe care au fost construite noile Volkswagen Golf şi Audi A3.

Sub capota conceptului stă un V6 pe benzină de 3 litri, care produce o putere maximă de 291 CP şi e cuplat la o cutie de viteze automată cu ambreiaj dublu DSG. Pe lângă motorul cu ardere internă, Volkswagen CrossBlue Coupe are parte de motoare electrice pe fiecare osie, astfel că puterea totală dezvoltată ajunge la 409 CP.

Un pachet de baterii cu capacitatea de 9,8 kWh alimentează motoarele electrice şi oferă o autonomie maximă teoretică de 33 km în modul exclusiv electric. Mai mult, maşina poate fi condusă în modul electric până la viteze de 120 km/h.

Oficialii companiei germane spun că prototipul lor are un consum mediu teoretic de 6,9 l/100 km atunci când nu sunt folosite motoarele electrice şi de 3,0 l/100 km atunci când maşina funcţionează în modul hibrid.

În interior, Volkswagen CrossBlue Coupe Concept are parte de tapiţerie din piele Nappa, un sistem multimedia cu ecran tactil de 10,1 inci, precum şi un display central de 12,3 inci, asemănător cu cel montat în Tesla Model S.

Ce părere aveţi despre conceptul celor de la Volkswagen?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide