Atenţie, părinţi: iată ce pericole ascund scaunele pentru copii

Autor: Oraan Mărculescu 01 sept. 2014 Dosar & Analize

Conform celor de la Daily Mail, cercetătorii britanici au realizat un studiu interesant: în ce măsură acordă atenţie părinţii curăţeniei scaunelor speciale folosite pentru transportul copiilor în maşini. Iar descoperirea lor ar trebui luată foarte în serios de către părinţi, deoarece, principial vorbind, concluzia cercetătorilor britanici este că scaunul pentru copii poate fi mai plin de bacterii decât scaunul… de toaletă!

Urmărind comportamentul unui număr de familii care-şi transportă copiii în scaune speciale în maşini, cercetătorii britanici au descoperit în primul rând că părinţilor nu le pasă sau sunt prea puţin conştienţi de mizeria care se poate acumula într-un scaun pentru copii.

”Dragule, crezi că ar trebui să curăţăm maşina?” ”Lasă, dragă, ce nu te omoară te face mai puternic”…

 

Mai exact, cercetătorii britanici spun că pe un scaun de copil utilizat în maşină se pot găsi până la 100 de bacterii şi microbi periculoşi pe centimetrul pătrat – adică dublu faţă de microbii găsiţi pe scaunul de wc… Cele mai periculoase bacterii sunt E-coli şi Salmonella, responsabile pentru un număr variat de infecţii, care, în cazul copiilor foarte mici, pot avea urmări dintre cele mai drastice.

Cauza este foarte simplă: bebeluşii şi copiii mici transportaţi în scaunele dedicate varsă lichide şi lasă resturi de mâncare în jur, care, dacă nu sunt curăţate foarte des, ajung să se descompună şi să atragă bacterii şi microbi. Oricum, conform specialiştilor britanici, doar unul din cinci şoferi din Anglia îşi curăţă cel puţin o dată pe an habitaclul maşinii…

Incredibil, dar acesta s-ar putea să fie mediul cel mai nesănătos pentru bebeluşi

 

Aşadar, după ce am văzut mai demult că volanul este principalul factor de infecţie dintr-o maşină, poate ar fi cazul ca mai ales părinţii copiilor mici să ia măsuri mai serioase în ce priveşte igiena interiorului maşinii. Ceea ce ne duce la o întrebare pentru voi:

CÂT DE DES CURĂŢAŢI HABITACLUL MAŞINII?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide