Cele mai accesibile maşini cu transmisie automată disponibile în România

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2018 Dosar & Analize

Transmisiile automate sunt mai populare astăzi ca oricând, şi există o listă lungă de motive pentru care cumpărători aleg aceasta variantă în schimbul celor manuale. Confortul şi economia de combustibil ar fi doar două dintre ele. Dacă vorbim de maşini de lux, în 2019, este de neimaginat un Mercedes S-Class, Audi A8, BMW Seria 7, Bentley sau Rolls-Royce cu transmise manuală. Totuşi, dacă luxul nu este scopul dvs., confortul şi uşurinţa în manevrate pot fi în continuare nişte cerinţe importante. Orice şofer care îşi petrece timpul blocat în trafic ar fi recunoscător să-şi poată odihni piciorul stâng.

Cutia de viteze automată nu este rezervată neapărat maşinilor lente şi relaxante. Multe dintre cele mai respectate maşini sportive de astăzi utilizează un sistem sofisticat, care cuprinde dublu ambreiaj şi sisteme hidraulice cu acţiune rapidă, pentru a schimba automat viteza. 

Pentru cei interesaţi am făcut un top cu cele mai accesibile maşini cu transmisie automată disponibile în 2018 pe piaţa din România. Vom include în acest top şi maşini cu transmisii robotizate.

Skoda Citigo – 9.010 euro (robotizată)

Cea mai accesibilă maşină cu transmisie robotizată din listă este Skoda Citigo. Consumul de 4.3 litri la suta de km o face o alegere bună pentru cei care vor să treacă cât mai rar pe la benzinărie. 

Dacia Sandero – 10.830 euro (robotizată)

Sandero este un demn partener de drum pentru escapadele zilnice la birou şi cumpărături, însă confortul interior face din Sandero o maşină bună şi pentru ieşirile de weekend sau voiajele din concedii. Confortul îi poate fi sporit şi cu ajutorul unei transmisii robotizate. Consumul mixt anunţat este de 5.0 litri la suta de km. O Dacia Sandero cu motor de 0.9 TCe 90CP în echiparea Laureate cu Easy-R costă 10.830 euro.

CITROEN C1 – 11.500 euro (robotizată)

Cu o lungime de doar 3,46 metri şi o raza de bracaj de 4,8 metri, C1 este perfect pentru traficul din Bucureşti. Dacă are şi o transmisie automată cu atât mai bine. În cazul de faţă are ceva asemănător, o transmisie robotizată care practic face aceeaşi treabă că şi cea automată, doar că are un preţ mai mic. Motorul pe benzină 1.0 VTI consumă 4.2 litri la suta de km.

Fiat Tipo – 15.095 euro

 

Concurentul italian al lui Logan, Fiat Tipo poate fi cumpărat şi cu transimise automată. Noul Fiat Tipo a fost lansat oficial la începutul lui 2016 în cadrul Salonulului Auto de la Istanbul, şi ni se prezintă ca un sedan compact care vine ca o continuare a modelului Linea. Tipo a fost proiectat în Italia, de către Centro Stile Fiat, şi dezvoltat în Turcia, împreună cu Tofas R & D, unul dintre cele mai mari centre de cercetare şi dezvoltare din domeniu. Tipo costă 15.095 euro cu transmisie automată, iar consumul mixt anunţat de producător este de 6.3 litri la suta de km.

 Kia Rio – 13.376 euro

Cea mai arătoasă maşină din această listă este noua Kia Rio. La un preţ decent puteţi avea o maşină confortabilă, cu o poziţie de drum excelentă, o transmisie care îşi face treaba binişor şi un consum bun. 

Opel Corsa – 14.290 euro

Prin prisma versatilităţii, dată de gama amplă de motorizări şi de pachetul tehnologic bogat, Opel Corsa rămâne un competitor serios în segmentul B, pretându-se tuturor buzunarelor. Preţurile pentru Corsa încep de la 11.360 euro, însă cel mai accesibil Opel cu transmisie automată costă 14.290 euro.

Renault Clio – 14.700 euro

Un Renault Clio cu motor 1.2 TCe şi transmisie automată cu dublu ambreiaj costă 14.700 euro. În oraş, micul Clio este în mediul lui. Ai o direcţie foarte uşoară, cu care virezi repede şi precis, iar cutia automată răspunde destul de repede. Consumă 5.4 litri la suta de km, cel puţin asta spun producătorii. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide