Cele mai puţin poluante (şi economice) maşini în 2018

Autor: ProMotor 18 iul. 2018 Dosar & Analize

Economia de combustibil şi emisiile reduse sunt din ce în ce mai importante pentru cumpărătorii de maşini, aşa că am făcut o listă de maşini care sunt prietenoase cu mediul. Pe lângă emisiile scăzute de CO2 acestea sunt şi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Alegerea unei maşini depinde de o serie de factori. Va trebui să stabiliţi cât doriţi să cheltuiţi pe ea, plus pe unde aţi vrea să mergeţi cu ea. Pentru călătoriile pe distanţe lungi, o maşină electrică ar putea să iasă din discuţie. Cu toate acestea, dacă utilizaţi maşina doar pentru a călători în oraş, atunci o maşină electrică ar putea fi perfectă. Ea poate fi încărcată acasă sau la locul de muncă. 

1. BMW i3 – 37.485 euro (Preţ cu TVA)

Nu este primul BMW electric, dar e primul BMW electric de serie mare. i3 este, practic, încununarea unor îndelungi experimente din domeniul propulsiei electrice, demarate încă din anii ’70 de unii dintre inginerii BMW mai deschişi spre noi orizonturi. Bateriile lui sunt creditate în teorie cu o autonomie maximă de 300 km. 

2. Toyota Prius – 28.164 euro (Preţ cu TVA)

Toyota Prius Plug-in este o propunere foarte pertinentă de maşină pseudo-electrică, care trebuie cântărită în primul rând prin prisma economiei de carburant, ci a avantajelor ţinând de reducerea poluării.

3. Volkswagen e-Golf – 38.084 de euro

Versiunea electrică a celui mai iubit model Volkswagen costă puţin peste 38.000 de euro. Dispune de un motor de 130 de CP şi un cuplu de 290 nm. Atinge o viteză maximă de 150 de km, iar bateria oferă o autonomie de 300 de km. 

4. Opel Astra 1.6 CDTi ecoFLEX – 19.060 euro (Preţ cu TVA)

Astra este o maşină agilă, plăcută la condus, cu un interior rafinat şi primitor, mult mai spaţios în spate, cu tehnologii de ultimă oră preluate direct din zona premium, fără ca preţul să sară prea mult în sus. 

5. Nissan Leaf – 33.990 Euro cu TVA

Este rival pentru Volkswagen e-Golf şi cea mai vândută maşină electrică din lume. Cu o lungime totală de 4,49m, o lăţime de 1,79m, o înălţime de 1,54m şi un ampatament de 2,70m, noul Nissan LEAF prezintă de asemenea un profil elegant, un aspect dinamic, având un coeficient de aerodinamicitate (Cx) foarte bun de 0,28. Viteza maximă pe care o poate atinge maşina este 144 km/h. Autonomia medie este 270 km (WLTP), iar autonomia în oraş este de 415 km (WLTP). 

6. Volkswagen Polo BlueMotion 1.0 TSI – 13.939 euro (Preţ cu TVA)

Polo este în continuare o alegere foarte bună în segmentul hatchback-urilor subcompacte. E matur şi echilibrat, iar aceste două calităţi l-au propulsat în topul preferinţelor clienţilor europeni. Consumul mediu real pentru un Volkswagen Polo, motor pe benzină de 1,0 litri TSI şi cutie manuală cu cinci trepte este de 6.2 l/100 km. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide