Lovitură în piața auto: Volkswagen vinde brandul Bugatti!

Autor: Cristian Agatie 17 sept. 2020 Știri auto

Potrivit publicației germane Manager Magazin, Volkswagen vinde Bugatti către croații de la Rimac. Micul producător croat de supercaruri electrice este aproape necunoscut, dar tehnologiile dezvoltate de Rimac sunt folosite de mai mulți producători de mașini electrice, printre care Volkswagen, Hyundai, Jaguar și Magna.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unor surse apropiate de producătorul german, vânzarea a fost deja aprobată de conducerea Volkswagen, dar consiliul de administrația nu și-a dat încă aprobare. Chiar și după vânzare, grupul Volkswagen va deține o parte a producătorului francez de hipercaruri, dat fiind că Porsche deține o participație de 15,5% în Rimac. În plus, potrivit Car Magazine, înțelegerea de vânzare a Bugatti către Rimac include o prevedere prin care Porsche își va crește participația pe care o deține la  producătorul croat.

Motivul vânzării Bugatti către Rimac este unul simplu: noua conducere a companiei nu mai dorește să investească în produse de nișă, și în mod special în mașini cu motoare termice de mii de cai putere, așa cum produce Bugatti. Toate resursele trebuie canalizate în această perioadă pentru atingerea noilor obiective: electrificare, digitalizare și conducere autonomă.

Ce se întâmplă dacă Volkswagen vinde Bugatti?

Dacă boardul Volkswagen va aproba vânzarea Bugatti, este puțin probabil că actualul CEO al Bugatti, Stephan Winkelmann, va mai sta mult la conducerea companiei. În plus, era motoarelor cu zeci de cilindri și mii de cai putere va muri odată cu trecerea Bugatti în portofoliul Rimac, indiferent care va fi participația Porsche în noul deal negociat.

Cu un hipercar electric de aproape 2.000 CP în faza finală de dezvoltare, Rimac va transforma, cel mai probabil, Bugatti într-un brand 100% electric. Bugatti, așa cum îl știm astăzi, este un dinozaur al industriei auto, care nu-și mai poate găsi locul în peisajul automobilistic al viitorului.

Vremurile sunt dificile, iar zvonurile sunt mai sumbre pentru grupul Volkswagen decât părea la prima vedere. Producătorul german se confruntă cu un an dificil, care vine după o perioadă în care a avut de acoperit miliarde de euro în pierderi și compensații din cauza scandalului Dieselgate. Potrivit Car Magazine, nu doar Bugatti așteaptă căderea ciocanului. La Wolfsburg se fac calcule, iar următoarele branduri la care Volkswagen ar putea renunța sunt SEAT, Lamborghini, Ital Design, Bentley și Ducati.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide