Topul maşinilor estivale

Autor: Dan Vache 23 aug. 2007 Dosar & Analize

Iar americanii de aici s-au obişnuit să-şi accesorizeze existenţa cu reşedinţe pe ţărmul Atlanticului şi decapotabile sexy. Revista Forbes a realizat un clasament al maşinilor pe care le afişează americanii în sezonul estival.

Şi cine credeţi că e liderul acestui top? O maşină de 45.000 de dolari. Cu un stil clasic, interior confortabil şi performanţă incontestabilă, Porsche Boxter excelează în fiecare aspect. Şi dacă mai punem la socoteală şi cei 245 de cai ai modelului de bază, alături de fiabilitate, atunci chiar că Boxter este maşina ideală pentru a străbate coastele Floridei în lung şi-n lat.

Întruchiparea opulenţei este însa Spyker C12 LaTurbie, cu un preţ pe măsură – aproape 346.000 de mii de dolari. O maşină atât de rară şi de impresionantă care a aterizat din Olanda, cu un interior splendid, cu detalii aeronautice, poate face un Porsche să pară pământean. Ideală pentru cei care doresc să epateze.

Dar cei care vor să atragă atenţia adoptă tot un Ferrari. Sunt prea puţine maşini care emană sex appeal şi exces mai mult decât un Ferrari F430 Spider roşu. Deşi croit special pentru viteză excesivă, F430 Spider este ideal pentru o defilare pe faleză.

Maşini germane, japoneze şi chiar americane, feriţi-vă din calea bestiei! In 2008 Dodge Viper SRT10, cu o valoare estimată la 85.000 de dolari, va lovi cu putere piaţa auto şi va satisface nevoia de viteză a celor pasionaţi să călărească nişte cai putere. Cu roţi masive şi interior compact, look-ul agresiv al lui Viper SRT10 vorbeşte despre performanţă brută.

Chintesenţa maşinilor sport americane ramâne totuşi Corvette. Chevrolet Corvette Convertible 2007 este cea mai bună din toate timpurile, deşi rămâne fidelă modelului original. Generaţiile ’50, ’60 sau ’70, care au salivat după un Corvette au ocazia să-l achiziţioneze acum la aproximativ 53.000 de dolari. Satisfacţie garantată!

Pentru pasionaţii de curse în timpul liber, cel mai potrivit este Lotus Elise. Micul vitezoman arată şi se poartă de parcă ar aparţine pistei de formula 1 şi nu drumurilor publice. Oricum face furori pe oriunde ar merge.

Am ajuns la cel mai accesibil roadster de lux, care are un preţ cuprins între 43.000 şi 62.000 de dolari şi se adaptează cu uşurinţă tuturor celor patru anotimpuri, datorită hardtopului retractabil. Combinând stilul elegant şi tehnologia germană, Mercedes-Benz SLK nu compromite confortul şi luxul.

Un alt accesoriu de lux care ia ochii fetelor şi nu numai lor este Pontiac Solstice. Poate nu la fel de glamorous ca Mazda MX-5 Miata – şi ea în preferinţele americanilor înstăriţi, Solstice are totuşi un look exotic ce atrage la fel ca o mulatră care se plimbă pe o plajă cu nisip alb. Deşi nu prea dispune de spaţiu pentru bagaje, acesta nu poate fi considerat inconvenient. Doar e un accesoriu de fiţe, nu?

Versiunea modernă a roadsterului clasic din anii ’60 – ’70, Mazda MX-5 Miata oferă cele mai plăcute plimbări la un preţ accesibil. Cea mai scumpă variantă costă 26.520 de dolari. Opţiunea hardtop-ului retractabil este indicată pentru zilele ploiase sau cu temperaturi scăzute. Acesta va menţine atmosfera încinsă în interior.

BMW Z4 este ultimul în topul preferinţelor auto estivale ale americanilor şi tinde să se rătăcească într-o piaţă auto aglomerată. Deşi oferă satisfacţie conducatorului auto, destul de practic pentru plimbări zilnice şi surprinzător de calm atunci când hardtopul este la locul lui, mulţimea nu îl apreciază îndeajuns. Şi nu cred că preţul îl face mai puţin dorit. Să fim serioşi, în topul ăsta există maşini mai scumpe de 52.000 de dolari.

Extravagant sau mai puţin scump, cabrio rules în colecţia auto de vară. Poate băieţii vor să se bronzeze sau poate vor să fie remarcaţi în bijuteriile lor pe patru roţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide