Iată legătura dintre iPhone-ul scump şi maşina electrică low-cost

Autor: Andrei Ştirbu 02 oct. 2014 Mașini electrice

Foxconn Technology Group este o mare companie tailandeză, ale cărei venituri (circa 50%) provin din colaborarea cu Apple, pentru care fabrică deja foarte cunoscutele smartphone-uri iPhone. Însă, cum această colaborare nu va mai dura foarte mult, tailandezii încearcă să-şi diversifice domeniul de activitate.

Iar surpriza pentru lumea auto este anunţul acestora că intenţionează să intre pe piaţa maşinilor electrice. Să fie oare de vină colaborarea cu foarte cunoscuta companie americană de maşini electrice Tesla? Pentru care Foxconn fabrică imensul display tactil care a înlocuit consola centrală şi care încă nu are rival în lumea auto.

Nici nu mai contează cum va arăta maşina electrică low-cost dacă va avea preţul promis!

Mai aproape de adevăr este colaborarea în domeniul bateriilor pentru maşini electrice pe care Foxconn o are cu marele concern auto chinezesc BAIC (Beijing Automotive Group). Mai mult, se pare că la baza acestor baterii ar sta chiar tehnologia bateriilor de iPhone, ceea ce i-ar putea ajuta pe tailandezi şi chinezi să creeze o adevărată maşină electrică low-cost.

Care ar putea costa… cam cât un Logan! Mai multe detalii pe Ecoprofit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide