Război neaşteptat China – SUA. Miza este… electrizantă!

Autor: Oraan Mărculescu 23 mai 2014 Mașini electrice

Elon Musk este un adevărat copil teribil al lumii auto: în doar 10 ani de zile a reuşit să devină compania auto având cea mai rapidă creştere şi cotată ca având cea mai modernă tehnologie nepoluantă. Asta în condiţiile în care planurile multor mari producători de a produce şi comercializa maşini electrice stagnează sau evoluează foarte încet.

Elon Musk este împăratul maşinilor electrice. Dar, ca în orice poveste, cineva vrea să-l provoace…

Iată că lui Elon Musk i se aruncă mănuşa tocmai din China. Miliardarul chinez Lu Guanqiu, care a cumpărat recent compania falimentară Fisker (care producea maşini hibride de lux), a declarat recent că va investi toţi banii pe care îi are în producerea de maşini electrice, chiar dacă ar fi să-şi falimenteze propria companie, Wanxiang.

Wanxiang este, la ora actuală, cel mai mare producător de piese de maşini, iar Lu se estimează că are o avere de peste 3 miliarde de dolari. Mult mai puţin decât Elon Musk, antreprenorul sud-african lăudându-se cu peste 9 miliarde.

Miliardarul chinez Lu Guanqiu (69 de ani) îşi satisface o dorinţă veche: de a face maşini. Acum, electrice

Miliardarul chinez este extrem de încrezător în ceea ce spune deoarece are la dispoziţie o adevărată mină de aur în materie de tehnologie, deoarece el a cumpărat recent şi firma de baterii A123. Aşa încât Lu nu trebuie să o ia de la zero în construcţia de maşini electrice.

Mult mai interesantă este ambiţia chinezului: vrea să-l bată pe Elon Musk pe propriul teren, adică în SUA. Asta în timp ce boss-ul Tesla vrea să invadeze piaţa chineză cu maşinile sale electrice… Un lucru e cert: amatorii de maşini electrice vor avea numai de câştigat din confruntarea acestor doi miliardari vizionari. Mai rămâne de văzut când va începe, cu adevărat, duelul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide