Tu tragi apa după ele, ei folosesc dejecţiile pentru recorduri de viteză… cu autobuzul

Autor: Oraan Mărculescu 30 iun. 2015 Mașini electrice

Acum un an, o companie de transport public din Marea Britanie punea în funcţiune primul autobuz alimentat cu biogaz provenit din… dejecţiile umane. Asta după ce, tot în Marea Britanie, era inaugurată cea mai mare uzină de epurare care foloseşte dejecţiile umane pentru a produce energie electrică.

Chiar dacă unii consideră că, odată ce au tras apa, nu mai e cazul să ne intereseze ce se întâmplă cu dejecţiile, iată că alţii s-au gândit să le recicleze. Iar unul dintre domeniile în care biogazul obţinut din dejecţii poate fi utilizat cu brio este, aşadar, transportul public.

Totuşi, să nu o luăm ad-literam: nu aşa se foloseşte ”treaba mare” pentru propulsia autobuzului…

 

Compania Wessex Water, din Bristol, s-a gândit să scoată în evidenţă acest lucru încercând să realizeze un record de viteză cu un autobuz alimentat cu biogaz provenit din dejecţiile animale. Aşa încât au ”deturnat” un astfel de vehicul de la sarcinile lui zilnice de a transporta călătorii prin Reading, l-au vopsit în alb şi negru ca să amintească de vaci (da, ele sunt ”donatoarele” sursei de biogaz) şi i-au anulat limitatorul de viteză.

Rezultatul? Îl puteţi afla în VIDEO-UL URMĂTOR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide