Nemţii dau un tun de putere cu nucleara care-l sperie şi pe Kim Jong Un

Autor: Alexandru Banu 26 sept. 2017 MASINI NOI

Începe să ni se pară bizar că sunt constructori care caută putere din ce în ca mai mare. Şi de piaţă, dar şi pentru clienţi. Într-o lume concentrată pe consum şi utilitate, pe drumul din punctul A în punctul B cu resurse minime, implicit costuri invizibile, numai producătorii de soi mai scot tancuri cu peste 500 de cai. Trebuie să fii de tradiţie chitit pe toţi caii din lume, altfel nu are logică. Pentru că astfel ai şi clienţii.

Câţi oameni ar cumpăra o Kia cu 500 de cai? Dar câţi ar cumpăra un Porsche cu 500 de cai? Nişte zeci de mii în fiecare an. Asta pentru că atunci când iei un Porsche, ştii că distracţia e în pachetul standard. Dar Porsche nu se opreşte la modelele stoc şi nici la benzină. Mai pune un motor electric şi face lucrurile mai frumoase, mai tehnologizate, mai interesante.

Ziceam de un nume imposibil de reţinut. Porsche Panamera Turbo S E – Hybrid Sport Turismo. Am obosit deja scriindu-l. Este o Panamera break pe româneşte. Cea lansată la începutul anului şi actualizată acum cu o unitate electrică. Unde era un motor V8 de 4 litri, biturbo, acum mai e unul electric de 130 de cai. Puterea conjugată e acum de 680 de cai. Foarte aproape de pragul de 700 care o trimite direct în liga hipercar-urilor. Motorul electric e luat din ansamblul de două de pe cel mai puternic Porsche construit vreodată – 918 Spyder (2013 lansat, 900 de cai putere, 3 litri  / 100 km consum, 918 bucăţi produse).

Bateria se încarcă între 2.5 ore şi 6 ore, asta în funcţie de încărcătorul pe care îl folosiţi. Probabil că 2.5 ore obţineţi cu fast charger-ul special dezvoltat de către Porsche pentru modelele electrice.

Astfel, Panamera Tursimo Hybrid şamd atinge 100 km/h în 3.2 secunde şi 320 km/h. Pentru toate acestea există o cutie PDK (dublu-ambreiaj) cu 8 trepte. Cu motorul electric 100% în funcţiune şi niciun mililitru de benzină, maşina face 50 km. Practic, Panamera Tursimo Hybrid nu e diferită de versiunea berlină cu aceeaşi motorizare.

În Statele Unite ale lui Donald Trump, maşina pleacă de la 190.000$. În Europa e acelaşi preţ, dar în euro. 

PORSCHE PANAMERA TURISMO HYBRID (GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide