1987 – anul în care a început istoria unui model veşnic [FOTO]

Autor: Marius Vișan 19 dec. 2016 Știri auto

Mercedes-Benz a dezvăluit un nou E-Class Coupe săptămâna trecută, dar, deşi acesta a avut diferite nume de-a lungul anilor, acest model cu două uşi este doar ultimul dintr-o linie neîntreruptă care se întinde înapoi la modelul C124, care îşi va sărbători în curând a 30-a aniversare.

Ca urmare a unui decalaj de mai mulţi ani de la C123-ul anterior, Mercedes a lansat C124 Geneva Motor Show în 1987. Coupe-ul a urmat îndeaproape modelul sedan W124, dar cu câteva diferenţieri stilistice: doar două uşi, desigur, lipsa stâlpilor despărţitori dintre usa si partea din spate, şi o parte a caroseriei vopsită într-o culoare contrastantă.

Modelul a fost iniţial oferit în doă versiuni, numite 230 CE şi 300 CE, dotate cu motor în linie de 2.3 litri,  respectiv, de 3,0 litri. Mai multe versiuni mai puternice au venit mai târziu, acestea variind de la 200 la 300 CE CE-24. Apoi a urmat şi o versiune cabriolet, şi în cele din urmă, toate acestea au fost rebranduite sub numele de E-Class.

Sursă: Carscoops.com

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide